Reply To: "Šerijatske patrole" oduzimaju alkohol po Londonu

#15070

Abdullah Hodžić
Participant

Ebu Hazm Allah te nagradio na prijelepom pojasnjenju.

Na forumu se moze primjetiti veliko prisustvo obavestajaca i orijentalista.

Kada bi se vagalo ko je gori od ove dvije vrste na prvi pogled svaki bi rekoa obavestajci. ali kada bi se malo bolje analiziralo stanje shvatilo bi se da su orijentalisti mnogo gori od obavestajaca.

Obavestajci pokrecu teme u kojima ce izvuci neke informacije koje njima trebaju kako bi cinili nepravdu muslimanima.

Dok na drugoj strani su tu orijentalisti koji se islamom bore protiv islama, to jest tumace Islam i propise na svoj nacin, na nacin koji ce zbuniti onoga ko nema dovoljno znanja.

Nakon sto su kafiri uvidjeli da ne mogu da odvoje islam od muslimana oni su otvorili mnoge skole koje nose naziv islamske, a prava svrha tih skola je borba protiv islama, jer se u tim skolama uci tumacenje ajeta i hadisa na nacin na koji to shvataju neprijatelji islama, i na taj nacin vode psiholosku borbu protiv islama i muslimana.

O ovoj temi ja cu spomenuti jednu predaju koja je dovoljna da svakoga ko ima imalo straha od Allaha podstakne da odvraca od nevaljalih djela.

Kaze Poslanik, sallallahu alejhi we sellem:
“Ili cete pozivati na dobro a odvracati od zla, ili ce Allah zapecatiti vasa srca pa cete Ga dozivati a On vam se nece odazvati!”

Na osnovu ovog hadisa vidimo posljedice ne odvracanja od zla, a sta je tek sa onima koji odvracaju one koji odvracaju od zla (ciljam na orijentaliste), i kolika je njihova udaljenost od istine?

Zato kada se dobro analiziraju stvari shvati se da su orijentalisti mnogo opakiji po muslimane, i zato kafiri neumorno preko takvih ljudi se bore protiv muslimana, a na ovom forumu njihovo prisustvo se moze uveliko primjetiti.

Molim Allaha da nam olaksa da slijedimo svaku Njegovu naredbu, i da se klonimo svake zabrane, i da nas ucini predvodnicima u dobrocinstvu. Amin

Novo na naslovnoj