Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#15597
Anonimno
Neaktivan

U pravu si Bushra, i naravno da ovom izjavom najjaca grupa mudzahida u Siriji ne gubi nista vec samo dobija. I ne mogu da kazem da ovaj covjek nije svjedocio ovome o cemu prica jer bi pricao o necem o cemu nemam znanja. Ali njegova izjava zvuci kao da je rekao da DzabhatulNusra nikad ne kupi ganimu vec sve ostavlja ostalima sto nije istina. A sto se tice finansijske podrske, kada se radi o sluzbenoj pomoci, znaci humanitarne organizacije, vladine organizacije isl, jedina grupa koja dobija tu pomoc jeste Slobodna Sirijska Armija, pa ne kontam sta je htio reci sa tim.

Ja opet iskreno molim Allaha Uzvisenog da uputi sve do jednog clana te vojske na Pravi Put. Trenutno se svi bore protiv istog neprijatelja, ali jednom kad pasce Assad neminovno padne moglo bi doci do velike fitne, da Allah sacuva od toga.

SSA se bori za slobodu i demokratiju, a mudzahidi insaAllah nikad vise nece ponoviti gresku iz Bosne, kada su dopustili ratnim profiterima, demokratama i zapadnim marionetama da uzmu stvari u svoje ruke. Nije bitno cija je zemlja jer sva zemlja pripada Allahu i najprece za svaku zemlju je da se uspostavi serijat, i ko god stane na put serijatu prokleo je sam sebe.

Molim Allaha da pomogne mudzahide Shama, Jemena, Horasana, Iraka, Malija, Somalije, Kavkaza i svakog drugog mjesta u uspostavi Serijata. Uzvisi Gospodaru Islam a ponizi neprijatelje Islama.