Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16799
Anonimno
Neaktivan

Tagar post=12088 wrote: Jučer, dvije familije izmasakrirane u Damasku. Još koliko hiljada njih je izmasakrirano samo Allah zna!
Šta je to sa nama, o Allahu, pa gledamo ovakve snimke i potom mirno spavamo! Kakva su to srca u našim prsima!? Teško nama! Teško nama!

https://www.youtube.com/watch?v=bfbsZUfxs90

Upravo to je ono gorko pitanje na koji se ne moze dobit sem jos gorci odgovor. Jedna sestra u Dinu je situaciju u par rijeci dovoljno opisala. Prenosim ih u citatu:

Da je znanje mjerilo imana mi nebismo bili u ovako bespomocnoj situaciji u kakvoj se nalazimo u vremenu danasnjem, vremenu savremene tehnologije kada nam internet svaki dan dostavlja informacije o klanju nase brace i sestara shirom svijeta, samo zato sto su muslimani.

Da je znanje mjerilo imana, mi bismo nakon vec prvih ajeta i hadisa o vrijednosti dzihada na Allahovom putu ulozili sva moguca sredstva i sakupili svu mogucu snagu te se odazvali tom plemenitom pozivu.

Da je znanje mjerilo imana, nasa ulema, stara i mlada, nase daije i studenti islama bi nas sa minbera mobilisali u safove i kao nasi imami nas vodili kroz brda i doline u pomoc nasoj braci i sestrama.

Da je znanje mjerilo imana… ali nije, niti je ikada bilo niti ce ikada biti. Vriscima i vapajima ce se samo pojedini odazvati, necujni, nevidljivi, sjenke i duhovi, oprezni i uvijek spremni.
Putna torba zvana ‘srce’ napunjena iskrenoscu, ubjedjenjem, bogobojaznoscu, sa malo znanja u glavama ali hrabroscu za samozrtvovanjem i suocavanjem sa svim nevjernickim raljama. To je iman, i samo kao takav protiv hordi zla efikasan.

A znanje je svuda oko nas, ali potrebno je cisto srce da ga primi, i iskrenost u imanu da ga primjeni. U protivnom…

Hvala Allahu Koji je Neovisan, i hvala Mu Koji je Pobjedu Islama ucinio neovisnom od nas i naseg znanja.

I zaista je ovako. Koliko god trebamo doviti za muslimane Sirije, stotine puta smo vise u potrebi za dovom za nas same i nase vlastito stanje. Ovo zaista vise nije stvar jedinstva ummeta nego njegove humanosti. Cini se da smo izgubili oboje. Ovo zrno imana sto nam je preostalo pa osjecamo tegobu u prsima zbog stanja, on visi na koncu i samo Allah nam moze pomoci.