Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16560
AvatarAnonimno
Neaktivan

sandzakmuslim post=11843 wrote:

Osveta za nedavne pokolje muslimana
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W9NNWnDLGrA&bpctr=1368707164

Ono što se čini braći i narodu u Siriji zaslužuje i doživeće Allahovu kaznu. Želeo bih ipak biti iskren i reći da sam u nedoumici koliko su neki od ovih snimaka dobri iako se radujemo budućoj pobedi braće i smirenju koje ljudi u Siriji trebaju. Molim braću da se me ne razumeju pogrešno ali na snimak poput pucanja zatvoreniku čak i jednom u leđa mi deluje kao ćafirska propaganda. Najsrčaniji ratnici islama su na snimku pokazani na način koji se može višestruko protumačiti. Svet koji nema dovoljno znanje iz situacije o Siriji i braći ovo može pogrešno shvatiti i baciti seme sumnje na celu borbu mudžahida. Oni to ne zaslužuju.

Hteo bih još da postavim pitanje uopšte u vezi zarobljenika. Da li ih je možda bilo bolje razmeniti? Treće pitanje je ako neko braća smatraju snimak da je tačan i da nije delo neprijateljske propagande, zašto su im pucali u leđa dok su im ruke vezane (molim da me ne razumete pogrešno, svi zločini nad braćom i sestrama u Siriji su za natežu osudu samo imam neke rezerve prema svirepim osvetama jer nama su važne i simpatije naroda i da imaju poverenje da se nećemo ponašati kao oni).

Brate sandzakmuslim, ratni propisi, propisi qisasa, tj odmazde su mudzahidima na terenu vrlo dobro poznati, kao i situacija na terenu i oni najbolje umiju povezati ovo dvoje. U slucaju ovog videa, ono sto se tebi cini svirepom osvetom je zapravo pravda u njenom najljepsem obliku. Braca su se mogla koristiti nozevima i grkljane im rezati, s'obzirom na zlocine koje su ovi monstrumi pocinili nad bebama, djecom, zenama, starcima, ta vrsta kazne bi bila sasvim sherijatski prihvatljiva i dobrodosla kod srca mu'mina. Medjutim braca su opet upotrijebila municiju za kratku i bezbolnu smrt. Ako si zaista svjestan tezine zlocina koji shije sprovode nad nevinim muslimanima civilima, onda ne bi smio imati ni malo tegobe u grudima zbog kazne koja je docekala ove zvijeri.

Nemoj se brate brinuti sta ce svijet reci, jer taj isti svijet nijemo posmatra svakodnevne slike ubijene muslimanske djece, jetima, raskasapljenih tijela muslimana, rijeke njihove krvi (bukvalno) Svijet je upravo taj koji je izdao svaku humanost kada su muslimani u pitanju pa zasto se brines kako ce oni dozivjeti egzikuciju monstruma i sta ce oni misliti o braci u Siriji i bilo gdje drugdje? Da li osjecao tegobu u grudima da se ratnim zlocincima, cetnicima i ustasama presudi smrtnom kaznom umjesto sto se po Haagu pravi cirkus od zrtava rata u Bosni?

Ti nastavi podrzavati bracu i za njih doviti, i imaj povjerenja u vodje dzihada sirom svijeta, jer kako kaze Ibn Tejmijje ‘iskreno srce i dova su vojska nepobjediva’

S'obzirom da nisi upoznat nekim stvarima smatram mu'minskim postupkom od tebe to sto ne optuzujes i ne pljujes po braci na terenu nego sa ahlakom postavljas pitanja i trazis odgovore. Da te Allah nagradi na tome uputom na istinu u svemu sto te zbunjuje, Amin.

Da se razumijemo protiv sirijskog rezima se bore razne grupe, i nisu sve ispravne, cak sto vise, neke su vec najavile borbu protiv grupa koje zele uspostaviti sherijat, zato je dobro sto istrazujes i pitas.

Wesselamu alejkum

Najnoviji članci

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes