Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#15586
AdminAdmin
Keymaster

Musliman78 post=10670 wrote: Kako se moze provjeriti vijest da je brat Mirat Ahmeti – iz sela Veliki Trnovac kod Bujanovca (Srbija) – sehidio u Siriji. Tesko mi je vjerovati vijesti iz Avaza – rekli su da su je prenijeli sa portala Bujanovci.net, ali kada se ode na tu adresu nema nikakvog portala – a ne zelim da ne posaljem dove za doticnog brata. Ako je istina, molim Allaha, swt, da primi brata kao sehida.

Vijest

Prenosi se od Enesa, r.a., da je Vjerovjesnik, a.s., rekao: “Niko ko udje u Dzennet nece pozeljeti da se vrati na dunjaluk taman kad bi mu pripalo sve sto je na Zemlji, osim sehida. On ce, posto vidi kakve su mu pocasti date, pozeljeti da se vrati i da deset puta pogine.”

Prema pouzdanim informacijama kojima raspolaže “Put vjernika”, pomenuti brat jeste šehidio u Siriji, Allah primio njegov šehadet!

Najnoviji članci

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes