Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16558
AvatarAnonimno
Neaktivan

sandzakmuslim post=11843 wrote: Molim braću da se me ne razumeju pogrešno ali na snimak poput pucanja zatvoreniku čak i jednom u leđa mi deluje kao ćafirska propaganda.

U islamu postoji nešto što se zove odmazda: “U odmazdi vam je – opstanak, o razumom obdareni, da biste se ubijanja okanili!” (El-Bekare, 179)
Dakle, Allah nam kazuje da je opstanak muslimana u odmazdi, kada nevjernici ubijaju nedužne muslimane, onda muslimani ubijaju njihove ljude, jer nevjernici jedino tako mogu shvatiti da njihova krv nije ništa svetija od muslimanske, zapravo krv onih koji poriču Stvoritelja i vrijeđaju Ga, i Njegovu vjeru i robove, NIJE uopšte sveta.

A kako bi ti vršio odmazdu, ako ne zarobljavanjem i egzekucijom nevjernika? Cilj videa je da mudžahidi pokažu šijjama i alevijama da ih, ako budu nastavili da ubijaju muslimanske civile, čeka isto ono što oni muslimanima rade. Mudžahidi su ove prljave nevjernike mogli ubiti u borbi, ali su oni namjerno zarobljeni da bi njihova egzekucija bila snimljena i poslata kao poruka šijitskim teroristima.

Hteo bih još da postavim pitanje uopšte u vezi zarobljenika. Da li ih je možda bilo bolje razmeniti?

Ako smatraš da bolje poznaješ šerijatske propise, situaciju na terenu, te posjeduješ veću mudrost u vođenju džihada, onda je najbolje da odeš u Siriju i tamo dokažeš svoje sposobnosti, ne bi li postao emir i sam donosio ispravnije odluke.

Treće pitanje je ako neko braća smatraju snimak da je tačan i da nije delo neprijateljske propagande, zašto su im pucali u leđa dok su im ruke vezane (molim da me ne razumete pogrešno, svi zločini nad braćom i sestrama u Siriji su za natežu osudu samo imam neke rezerve prema svirepim osvetama jer nama su važne i simpatije naroda i da imaju poverenje da se nećemo ponašati kao oni).

Dakle, nevjernici nas mogu ubijati, satirati čitava sela, i mlado i staro, a mi, mi ih moramo maziti kada ih zarobimo, jer, eto, sastali se ćafiri u Ženevi i donijeli neke odluke da je zabranjeno ubijati zarobljenike, makar su ti zarobljenici poklali po 20 djece, svaki od njih.

Problem nekih ljudi je taj što su kafirske deklaracije i propise izdigli iznad Alahove riječi i Šerijata! I ne samo to, već se gade od svega onoga što je suprotno propisima i deklaracijama obožavaoca šejtana.

Video je odličan i pokazuje kafirima da se okanu ubijanja muslimana, jer kako oni nas budu ubijali, tako ćemo i mi njih!

A što se tiče slike koju će odaslati ovaj video, pa preča je čast muslimana u Siriji i njihova zaštita, od rahatluka “muslimana” i muslimana na Zapadu, koji će možda biti uznemireni video snimnkom. U Siriji je rat i ubijaju se muslimani, i prioritet je zaštita tih muslimana, a ne zaštita rahatluka onih muslimana koji žive drugdje. Ako se spoje obje stvari, još bolje, ali kada to nije moguće, prioritet je prvo.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes