Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16749
AvatarAnonimno
Neaktivan

Kusejr ponovno u rukama mudžahida. Mudžahidi ušli u Libanon i žestoka borba se vodi u gradu Balbek

Neočekivani izvještaji dolaze iz Sirije. Specijalni dopisnik Kavkaz centra izvještava:

Nakon što su se mudžahidi povukli iz Kusejra u srijedu ujutro, TV kuće Assadovaca i šijja iz Libanona proglasili su pobjedu nad „ekstremistima.“ Ali u četvrtak ujutro, izgleda da se situacija naglo promjenila. Ispostavilo se da su mudžahidi namamili neprijatelja u zamku.

Nakon što su pustili da šiitske bande uđu u Kusejr, mudžahidi su izveli veliki šehidski napad u gradu, ubijajući desetine neprijatelja iz redova Hizbulata. Pored toga, mudžahidi su organizirali i izveli nekoliko velikih napada iz zasjede. Samo u srijedu, ubijeno je više od 250 libanonskih šijja Hizbulata.

U četvrtak ujutro, mudžahidi su izveli kontra napad na neprijatelja po cijelom gradu.

Već u srijedu oko podne, 90% Kusejra je ponovno došlo pod kontrolu mudžahida. Žestoke borbe se nastavljaju. Šiitske snage su se povukle prema zapadu.

Međutim, napadi tu nisu završili. Jedinice mudžahida neočekivano su ušle na teritoriju Libanona i direktno napale samu jazbinu Hizbulata u Balbeku.

Ne očekujući ove napade, militanti šiitskog Hizbulata pokolebali su se pod pritiskom mudžahida. I u trenutku ove objave, žestoke borbe se vode u Balbeku unutar libanonskog teritorija.

Ističemo da praktično ni jedan medij, niti zapadni niti arapski, nije izvjestio ništa o novim događajima u Kusejru i Libanonu.

Uskoro više informacija.

Izvor: KavkazCenter

Prijevod i obrada: Put vjernika

________________________________________________-

Allahu ekber

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes