Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16585
Avatar
Anonimno

“Selo u koje udje Dzabhatul Nusra, svi silovatelji i kriminalci iz njega bjeze”

Sa zestokim borcima, ukljucujuci veterane (iskustvo i mudrost, op. prev.) bitaka Libije, Iraka i Afganistana u njihovim redovima, Dzabhatul Nusra se smatra jednom od najefikasnijih grupa koje se bore protiv Sirijskog predsjednika Bashar (al Kalba, op. prev.)

“Dzabhatul Nusrah su se borili protiv al Kalb-ovog (op. prev) rezima u vrijeme kada su Amerika i Zapad (citaj svijet, op. prev) salutirali Basharu uprkos njegovim masakrima”

Ali cini se da su Sirijci al Nusri privuceni vise nego zbog jedine preostale opcije. Izvori aktivista kazu da vojska al Nusre voli disciplinu i eticki kod koji tezi ka zastiti ljudi umjesto njihovoj eksploataciji, koji je bio slucaj sa nekim drugim SS brigadama…

Ostatak citata (koje mi je muka i prevoditi) opcenito govori o strahu “umjerenih fanatika” zbog ogromnog pozitivnog uticaja Dzabhatul Nusre na narod Sirije.

http://m.aljazeera.com/se/20135161073885661

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?