Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto) Reply To: Situacija u Siriji (vijesti, tekstovi, video, foto)

#16652
AdminAdmin
Keymaster

ZADNJE VIJESTI IZ HEROJSKOG GRADA KUSAJRA (Al-Kusajr):

Al-Qusajr, gradić u blizini Homsa žestoko je napadnut u zadnje dvije sedmice od strane Asadovih i šijitskih Hizbulatovih terorista. Zbog strateški važnog položaja, hiljade neprijateljskih vojnika se okomilona ovaj gradić. Artiljerijski i napadi i bombardovanje iz vazduha su prevazišli sve rekorde u Siriji. Čak 50 granata u minuti padalo je na heroje Džebhatun-nusre i Slobodne sirijske armije, kao i na civilno stanovništvo koje je bilo opkoljeno u gradu.

Režimska televizija je u prvim danima ofanzive na Qusajr proglasila pobjedu, oslanjajući se na podatke da su najmanje stostruko nadmoćnije terorističke formacije Asada i Hizbulata u prvim danima ofanzive zabilježile napredovanje.

Međutim, Džebhatun-nusra je u Qusajr ubrzo poslala pojačanje, te su mudžahidi iz čitave Sirije pohrlili u odbranu Qusajra.

Qusajr je, Allahovom pomoći, odbranjen, a šijitske terorističke formacije su pretrpjele ogromne gubitke.
Bio je ovo najveći do sada međusobni obračun šijitskog Hizbulata (tzv. Hezbollah) i Al-Kaide (Džebhatun-nusra je obznanila svoju prisegu emiru Al-Kaide Ejmenu ez-Zawahiriju).

Izvor: Sirijski aktivisti

Najnoviji članci

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes