Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Tekfirenje ostavljača namaza? Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

#15830
Avatar
Anonimno

Sjenka Šehaddeta post=11065 wrote: Ostavio si mi linkove u kojim Bin Baz rhm. kaže da je osoba koja ostavlja namaz nevjernik.
Ne znam zašto si napisao da ti tekstovi pojašnjavaju taj propis.
Kaže Šejh Muhammed b.Abdul Wehhab: “…ali ih iz nemara ostavi – mi, i ako bi se borili protivu njega, zbog toga, nećemo ga tekfiriti zato što ih ne obavlja” Šta ima ovde da se pojašnjava? Iz ovoga vidimo da je stav Šejha Abdul-Wehhaba da ne tekfiri osobe koje ostavljaju namaz iz nemara, tako je i sa ostalim tekstovima. Ulema se razilazi po tom pitanju, i ne znam zašto neko pokušava da kaže da se ne razilazi?

I još nešto, objasnite korisniku sa imenom mumin27 kakav je stav po pitanju činjenje bluda i sve što je drugo spomenuo. Es-Selam Alejkum!

Od svakog se prihvata i odbacuje osim od Resula sallAllahu alejhi ve selem

Koncenzus ashaba je na tome da su ostavljača namaza smatrali nevjernikom.Ja neznam oupšte šta neko na to ima da doda?
Munafici koji su gori od kjafira ne samo da su klanjali već su namaz obavljali u džemaatu.Pa poznato je da su munafiku najteži sabah i jacija ali opet u džemaatu.
Čovjek je u opasnosti velikoj ako ostavlja namaz o džemaatu a šta reći osim za potpuno ostavljanje namaza?

Novo na sajtu

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...
vjernici

Osobine vjernika