Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Tekfirenje ostavljača namaza? Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

#15852
AvatarAnonimno
Neaktivan

muwehhid post=11082 wrote:

Kardavi je dozvoljavao koliko se sjećam muslimanima Amerike da pristupe američkoj vojski i ohalalio je kamatne kredite i muziku i rusku okupaciju Kavkaza itd.

Halali ehi i ja sam to isto čuo za qardavija, ali nikada dokaz nisam našao. skoro sam u jednom dokazivanju pravog puta naišao na insana koji podržava qardavija pa sam mu ja osporavao tako ubjeđenje i odvraćao ga od njega, jer sam naravno to čuo što i ti govoriš. ali sam kada mi je pacijent rekao da donesem dokaze za qardavija ostao poražen tu, jer ih nisam imao.
pa me baš sada interesuje dali ih imaš ti, Allah ti dao svako dobro…
mislim na dokaze da je qardavi ohalalio kamatu i muziku?

Halal brate iako nema za šta.Iako Kardavi nije tema…

Pitam te zaklinjući te Allahom, šta bi Sufjan rekao da je danas živ? Šta bi rekao učenjacima koji daju fetve američkim muslimanima da mogu učestvovati u američkoj vojsci koja okupira Afganistan (misli se na fetvu Jusufa el-Kardavija, op.PV)? Šta bi on, ili neki drugi učenjak selefa, rekao o šutljivim učenjacima koji nisu izdali fetvu o obaveznosti džihada danas u okupiranim zemljama?

Ovo je citat iz članka sa ovog sajta za izvor obrati se administraciji a evo ti link na cijeli članak.
http://www.putvjernika.com/Na-stubu-srama/sejh-ebu-musab-el-avlaki-jer-su-ozivjeli-terminologiju-ulema-vladara.html

Evo za okupaciju Kavkaza
http://www.putvjernika.com/Na-stubu-srama/kardavi-izdao-fetvu-u-kojoj-podrzava-okupaciju-kavkaza.html
http://kavkazcenter.com/arab/content/2010/09/27/8173.shtml

Evo za muziku
http://www.facebook.com/notes/%D9%86%D8%B9%D9%85-%D9%84%D9%84%D9%86%D8%B4%D9%8A%D8%AF-%D8%A7%D9%84%D8%A5%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D9%8A-%D8%A7%D9%84%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%81/qaradawis-fatwa-on-music-musical-instruments-and-singing/10150216769555076

Pa evo čitam takođe da su Ihvanije na čelu sa Karadavijem podržale krstaškog ljubimca (kako se navodi u članku) Ahmeda Šerifa otpadnika od Islama protiv Šebabovaca.
http://www.putvjernika.com/U-zizi/sprema-se-veliki-africki-krstaski-pohod-na-somaliju-es-sebab-pozvao-na-jedinstvo-somalijskog-naroda.html

Nemogu trenutno naći za kamatu.Nemam plaho vremena.Ako neko ima je pri ruci neka je postavi.

Najnoviji članci

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,576LikesLikes