Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Tekfirenje ostavljača namaza? Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

#15829
AvatarAnonimno
Neaktivan

Es selamu alejkum.
Može li mi molim vas neko pojasniti šta znači tekfiriti nekoga pošto je to danas najpololarnija riječ kod svih muslimana. Ili tekfire ili upozoravaju na one koji tekfire.

Da li sam u krivu ako kažem da prihvatam mišljenje tog i tog učenjaka da se ne tekfiri onaj ko iz nemara ostavlja namaz, post, hadž i drugo, ali da mislim da su muslimani u doba Muhameda ibn Abdulwehaba ili ibn Tejmije bili jako različiti od današnjih npr. Bošnjaka? A i društveno uređenje je bilo takvo da je njihovo tekfirenje ili netekfirenje imalo smisla? A da po meni čovjek koji je ekspert za fudbal i zna sve pojedinosti o njemu ne može biti fudbaler dok ne izađe na teren da igra i pokaže to što zna.

A svoj stav o nekome na osnovu ostavljanja namaza i ostalih šartova primjenjujem u svakodnevnim odnosima sa ljudima, lagahno, skoro neprimjetno, ali ljudi znaju šta ko i kako može sa mnom.

Valika se halabuka digla oko toga ko koga tekfiri ili ne tekfiri, a nije mi jsana praktična primjena toga.

Najnoviji članci

Zatvarali muslimane u koncentracione logore, pa je Allah njih zatvorio u...

0
Kineske vlasti naočigled svjetske javnosti već godinama sprovode školski primjer genocida i terorizma nad muslimanima Istočnog Turkistana, muslimanske zemlje koja je danas pod kineskom...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes