Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Tekfirenje ostavljača namaza? Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

#15864
AvatarAnonimno
Neaktivan

Sjenka Šehaddeta post=11102 wrote: Nisam kako ti kažeš “izokrenuo” shvatanja… slažem se da je osoba koja počini kufr nevjernik, ali ne kažem to svakom pojedinačno.
I nisam rekao da postoji neka prepreka, več da čovek ne treba držati tekfir na vrhu jezika… pa kad vidi čovjeka koji ne klanja odmah seci. A to da je ostavljanje namaza kufr nema se šta raspravljat o tome, da nas Allah sačuva od toga.
I na kraju još jedno: reko sam da je širk (da pripišeš Allahu druga) veči od kufra ostavljanja namaza, a Allah najbolje zna. Selam Alejkum!

tačno, kada vidiš da neko ne klanja odmah seci! kafir
jer kao što brat reče u prethodnim postovima, nema opravdanja danas niko ne znanjem za ostavljanje namaza!
a ti nemoj brkati pojmove da je onaj koji ostavlja namaz musliman koji ima djelo kufra, ne nego je to murted ako je bio musliman uopšte!
i nema nikakve veze to što je širk veći od kufra, jer će počinioc i širka i kufra (bez opravdanja) koji dođe Allahu na sudnji dan sa tim djelom završiti vječno u vatri, Allah da nas sačuva!
we billahi tewfik

Najnoviji članci

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes