Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

#15918
Anonimno
Neaktivan

Brate @Sjenka šehadeta, neznam ahi zašto nekoliko puta ponavljaš kako želiš reći da ima razilaženja među učenjacima kao da to neko od braće negira. Ono što ja i braća negiramo jeste da je u ovoj meseli postojalo razilaženje među ashabima. To smo dokazali argumentima koje sam naveo u prethodnim postovima.

Navedi nam cijenjeni brate samo jedan dokaz, samo jedan vjerodostojan govor od jednog ashaba koji je rekao da ostavljanje namaz nije kufr. Mi smo ti druge strane naveli neke od njihovih govora kao i govor učenjaka koji kažu da su ashabi bili složni po pitanju kufra ostavljača namaza.

Stoga nema potrebe brate da ponavljaš kako ima razilaženja među učenjacima jer i mi kažemo da ga ima ali negiramo da ga je bilo među ashabima i zato smo naveli dokaze.

Ako si pažljivo pročitao likove koje ti je brat RPG postirao vidjećeš da se u njima spominje razilaženje. Pogledaj kakou ovom linku šejh Bin Baz spominje kako ima razilaženja među učenjacima

http://www.putvjernika.com/Fetve-i-odgovori/moja-nena-je-prese…eno-obaviti-hadzdz-za-nju.html

Pogledaj kako i u ovom linku šejh Bin Baz spominje da ima razilaženja pa kaže kako je stav o kufru ostavljača namaza ispravniji

http://www.putvjernika.com/Fetve-i-odgovori/propis-osobe-koja-je-umrla-a-nije-klanjala-namaz.html

Istije je slučaj i sa preostala tri linka koja ti je brat postirao, u svima se spominje kako postoji razilaženje među učenjacima i da je jači stav o kufru ostavljača namaza a ti opet dolaziš i kažeš kako želiš da potvrdiš da ima razilaženja u meseli kao da to neko negira.

Stoga još jednom ponavljam i kažem ako ciljaš da ima razilaženja među učenjacima nakon ashaba onda je to hak i istina i mi se slažemo s tobom. A ako ciljaš da je bilo razilaženja među ashabima onda kažemo to nije tačno zbog dokaza koje smo iznijeli s jedne strane i s druge strane što ne postoji ni jedan vjerodostojan govor ni jednog ashaba o tome da ostavljač namaz nije kafir.