Reply To: transkripti razgovora vrbovane Al-Qa'idine udovice – vecernji list

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti transkripti razgovora vrbovane Al-Qa'idine udovice – vecernji list Reply To: transkripti razgovora vrbovane Al-Qa'idine udovice – vecernji list

#14891

Anonimno

Ebu-Habib post=9961 wrote: Ako više nikad neću vidjeti obitelj… Na taj uvjet ne mogu pristati. Pisala je tada 32-godišnja Irena Horak danskom obavještajcu Martenu Stormu dok su dogovarali njezin brak s jednom od najtraženijih terorističkih vođa u vrhu Al-Qaide Anwarom Al-Awlakijem. Bilo je to jedino što nije željela, na sve drugo je pristala, na život skrivanja i terorizam. Naposljetku je popustila – udala se za Al-Awlakija, da bi, nakon što je on ubijen 2011. ostala udovica.

Obična poruka podrške Al-Awlakiju na Facebooku bila je udica na koju se upecala mlada Bjelovarka. Doduše, tada, 2009., već je bila promijenila ime, zvala se Amina, prešla na islam, ali i zašla u radikalne vode. Poruku da treba pomoć postavio je M. Storm. Uvukao se u krugove radikalnih islamista i zadobio Al-Awlakijevo povjerenje. No, kontaktirao je i s danskom tajnom službom, ona ga je spojila s CIA-om. Plan je bio sljedeći: preko Mortena, odnosno treće supruge koju je terorist baš tada tražio, pronaći Al-Awlakija. Marten i Amina su četiri mjeseca izmjenjivali detaljne podatke, a u razgovor se uključio i Al-Awlaki, prije nego što je Amina otišla iz Hrvatske. Ona je iznosila detalje o svom životu, o mudžahedinima u Zagrebu, ali i strepnju da više nikad neće vidjeti obitelj. I nije. Cijeli transkript njihovih razgovora ekskluzivno objavljujemo:

Ebu Habib, odakle ti informacije o ovome što si nam iznio?

Novo na naslovnoj