Reply To: Ubijen tagut – sufijski "shejh" Buti

#15873
AdminAdmin
Keymaster

Nevjerovatno, čak su i u ovom tekstu Saffovci uspjeli da iskoriste priliku i da kažu koju o zloglasnim haridžijama. Na početku sam se bio obradovao tekstu, radujući se razumnom stavu autora (misleći da je autor možda počeo mijenjati svoje zabludjele stavove), ali je ta radost kratko potrajala, jer je autor još jednom pokazao da mu je borba protv sljedbenika sunneta prioritet nad svim drugim prioritetima.

Čak iako kritikuje Butija i Asada, svjedoči njihovu zabludu i zlo, autor teksta u Saffu (objavljenog na Minberu) ne propušta priliku da i u ovom kontekstu spomene njegove haridžije. Jednostavno, stiče se utisak da ne može postojati problem u islamskom ummetu, a da njegovo ishodište ili ušće ne budu “zloglasne haridžije”, tj. mudžahidi koji se bore za uspostavu Šerijata.

Zapravo, čitajući Saff i slične medije, čitalac stiče utisak da su zloglasni tekfirovci u stvari krivi za svako iskušenje koje je zadesilo ummet.

Čekam dan kada će produhovljeni konobari iz Saffa početi javno pozivati tagutske vojnike da se obračunaju sa tekfirovcima (svima onima koji nisu htjeli da promjene mišljenje i skrate brade, kao što su to Saffovci uradili).

Najnoviji članci

Zatvarali muslimane u koncentracione logore, pa je Allah njih zatvorio u...

0
Kineske vlasti naočigled svjetske javnosti već godinama sprovode školski primjer genocida i terorizma nad muslimanima Istočnog Turkistana, muslimanske zemlje koja je danas pod kineskom...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes