Reply To: Ubijen tagut – sufijski "shejh" Buti

#15858
Anonimno
Neaktivan

A evo i kako ekstremni sufija sami dzeko zali za svojim sufijsko-tagutskim “shejhom” evo sta mrzitelj ehli sunneta pise o njegovom “shejhu” Molim Allaha da ih oboje sastavi u dzehenemu:

“Večeras, u noći džume, 21.03.2013. godine, sa akšam namaza, u Džamiji el Iman u toku predavanja, kao šehid je, nakon bombaškog napada, u 84. godini, Allahu preselio obnovitelj vjere, zaštitnik sunneta, hudždžetul islam dr. Muhammed Se'id Ramadan El Buti.

Prije dvije nedelje dr. El Buti je rekao: “Nije ostalo od vremena osim još samo malo dana, a ja, evo, osjećam miris Dženneta nakon njih. A ti nemoj zaboraviti svog brata u dovi…”

Znao je da će Allahu, dž.š., otići kao šehid, na najbolji mogući način. Znali smo i mi, njegovi učenici, jer tako završavaju velikani poput njega koji stoje čvrsto u odbrani vjere.

Prof.dr. Muhammed Seid Ramadan El Buti rođen je u selu Ajn Divar na sjeveru Sirije 1929. godine. Sa ocem Mula Ramadan El Butijem koji je bio jedan od najvećih učenjaka šafijskog mezheba svoga vremena, preselio je u Damask 1933.g. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Damasku da bi 1953. godine upisao Fakultet Šerijata na Al Azharu koji sa najboljom ocjenom završava već 1955. godine da bi dvije godine kasnije, 1956. g. dobio i diplomu sa Fakulteta Pedagogije na Univerzitetu Al Azhar.

1958. godine imenovan je za predavača u srednjoj školi u Humsu da bi 1961. godine postao predavač na Univerzitetu Damask, na Fakultetu Šerijata. 1965.g. vratio se na Al Azhar gdje je najvišom ocjenom sa puno pohvala završio doktorat iz usuli fikha na temu „Normativni kriterij dobrobiti u islamskom pravu“ . Iste godine imenovan je za gostujućeg predavača na Fakultetu Šerijata Univerziteta u Damasku, zatim za asistenta i na kraju za redovnog profesora na Univerzitetu. 1975. godine imenovan je za zamjenika dekana a 1977. godine i za dekana Fakulteta Šerijata.

Pisac je preko 60 naučnih djela iz raznih islamskih nauka. Njegovo djelo „Kubra Al Yaqiniyyatil Kewniyyah“ najbolje je akaidsko djelo našeg vremena. Njegova djela prevođena su na mnoge svetske jezike poput engleskog, francuskog, njemačkog, a djelo „Potiranje mezheba- najopasnija novotarija“ i djelo „Razumijevanje Poslanikove sire“ prevedena su i na naš bosanski jezik.

Branilac je akide ehli sunnet vel džemata i trn u oku svakom orjentalisti.

Učestvovao je na mnogim svjetskim kongresima i naučnim raspravama. Član je „Kraljevske Akademije za izučavanje islamske civilizacije“ u Ammanu. Član je i „Visokog Vijeća Oxfordske Akademije“.

Pored arapskog jezika koji govori retorički neprevaziđenim stilom u našem vremenu, govori i turski, kurdski i engleski jezik.

Jedna je od najuticajnijih islamskih ličnosti u svijetu. Među savremenom islamskom ulemom poznat je i kao „Hudždžetul Islam“ ( poput imama hudždžetul islama Ebu Hamid El Gazalija ).

Poslanik, a.s., je rekao u hadisu kojeg bilježe Ebu Davud, Bejheki i El Hakim: “Bog će slati sljedbenicima islama na koncu svake stotine godina onoga ko će im obnoviti njihovu vjeru.“ Za njega se, bez imalo sumnje može reći da je mudžeddid- obnovitelj vjere našeg vijeka.

Da ti se Allah smiluje naš učitelju.”

Sami Džeko

Kako te nije stid zabludjeli sufijo – dzeko, zar si toliko slijep da ne vidis stanje u Siriji, zar si toliko slijep da ne vidis jasnu zabludu, svaki onaj koji pomaze sije u borbi i masakrima nad Muslimanima bilo rijecima ili dijelima je Kafir. A sada jasno tvrdim i za tebe ekstremni sufijo da si KAFIR. Allah te kaznio i na ovom vijesti i na ahiretu.
Molim Allaha da vas oboje sastavi u Dzehenemu.