Reply To: UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA

#16494
AvatarAnonimno
Neaktivan

Jasire, bez i trunke ironije, donekle razumijem tvoju iznerviranost onima koji kritikuju sve sto nije poput njih, a sa druge strane ne zele ili ne mogu da uvide svoju vlastitu invalidnost kada su u pitanju stvari zbog kojih ove drugacije i kritikuju. Koliko je samo novotara ostavilo svoje tople domove i voljene u njima i pridruzilo se borbi protiv monstruma samo dragi Allah zna, dok su ‘kriticari’ i dalje udomljeni medju svoja cetiri zida sa tri ili vise obroka dnevno i ogromnom dozom mrznje prema drugom i drugacijem.

Ali Jasire, sve navedeno je kap u moru zla, u poredjenju sa zlom novotara bio on “ucenjak” ili sljedbenik, kada otvore svoja usta i pocnu braniti saudijski ili bilo koji drugi otpadnicki rezim a kritikovati one koji ustanu protiv njih MA KO BILI.

Vrijeme fitni jeste, ali stvari se raspoznaju po onima koji rade i onima koji ne rade. Ummetu nikada nije bilo manje potrebno znanje, koliko su mu potrebna djela. A svjedocimo svi, htjeli priznati ili ne, da je vrlo malo onih koji rade a mnogo onih koji “shire” znanje, bilo ono “znanje” ili batil.

Ti pogledaj da ne budes jos jedan “dangub” u nizu od kojeg raskasepljeno dijete nema nikakve koristi, niti silovana sestra, niti ubijeni brat.

Najnoviji članci

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes