Reply To: UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA Reply To: UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA

#16375
Admin
Admin
Keymaster

Ma da šta će nam ulema . . .imamo mi internet forume i polupismene šejhove jer je skoro sva ulema otišla helać i komotno je možemo svu odbaciti jel tako???. . .čovjek pročita jednu knjigu iz hadisa, nauči par sura iz Kur'ana sa tedžvidom “da dragi Allah sačuva”, skonta da je od spašene skupine i hajmo “evo me je mudžtehid, vagam između dokaza, ja sam u svemu upravu a uleme je “more bit” pogriješila . . .jadno je to kad se čobanu, pčelaru, mesaru i građevincu (uz dužno postovanje svih spomenutih zanimanja) dopusti da on “vaga” između jačeg i slabijeg mišljenje i da propituje stavove uleme. Jad i čemer.

Jasire, oni koji tvrde da je sva ili skoro sva ulema otisla u helac su odavno udaljeni sa foruma. Mozes li nam reci ko su ti pojedinci na forumu koji imaju takav stav, pa da poduzmemo mjere? Nadam se da ces nam sto prije doci sa imenima ekstremista i tekfirovaca na forumu kako se fitna ne bi sirila.

. . .čovjek pročita jednu knjigu iz hadisa, nauči par sura iz Kur'ana sa tedžvidom “da dragi Allah sačuva”, skonta da je od spašene skupine i hajmo “evo me je mudžtehid, vagam između dokaza, ja sam u svemu upravu a uleme je “more bit” pogriješila . .

Dakle, ti smatras da je ulema koja podrzava saudijskog kralja u pravu i da one koji pozivaju dzihadu u Siriji treba zestoko kazniti ili ubiti, kako to saudijski kralj, tj. Amerika zeli? Molim te, nemoj nas uskratiti odgovora na ovo pitanje. Ti si replicirao nakon posta u kome brat izrazava cudjenje na stavove uleme bliske saudijskom kralju, pa smo mi tvoj komentar shvatili kao pokusaj branjenja ove uleme. Jesam li u pravu.

.jadno je to kad se čobanu, pčelaru, mesaru i građevincu (uz dužno postovanje svih spomenutih zanimanja) dopusti da on “vaga” između jačeg i slabijeg mišljenje i da propituje stavove uleme. Jad i čemer

Jos je jadnije kada se pocne braniti i slijediti “ulema” koja kaze kako je pomaganje zena i djece u Siriji haram, “uleme” koja je bastionik tagutskih dvoraca i ponos krstaskih snaga, jer ono sto ta “ulema” odradi, ne mogu ni vojske kafira.

Ne valjaju ihvanije, ne valjaju sufije (ne mislim na extremne sekte), sve šijje su nevjernici, ne valjaju tebligij i deobandije, ne valjaju selefije nego samo valjaju i pravi su muslimani oni koji slijede menhedž isključivost i zadrtosti….

Obame i mule Bredliji godinama ponavljaju ove rijeci, ali neki ekstremisti koji misle da saudijski kralj i njegova ulema nisu u pravu to nikako da shvate. Valjda zato sto su iskljucivi i ekstremisti.

Ali vremenom će inšaAllah otupiti ta vaša oštrica extremizma i isključivosti . . . kad prestane socijala, kad babo “stegne kesu” i kad se izadje iz svijeta lijepih želja u vrati stvarnost, onda će i žestina usijanih glava popustiti.. .samo polahko

Covjek negodovao zbog stava saudijskog kralja o zabrani poziva u dzihad, i uleme koja odobrava ovaj stav, a ti se javio i prolio more lijepih rijeci i mudrih savjeta koji nikako, ama bas nikako nisu odisali iskljucivoscu, zestinom, ekstremizmom, a kamoli sektaskom pristrasnoscu.

Novo na naslovnoj