Reply To: UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA

#16497
Anonimno
Neaktivan

Brate @ebu hazm ez-zahiri, drago mi je čuti da čitaš ono što pišem

Pa eto, vidis, a meni nije drago sto trosim vrijeme kako bi odgovarao na odredjene postove, ali kad ih procitam budem primoran.

ali pazi da ne pogriješiš i nepošteno okriviš nekoga, a sve zbog arogancije koju ispoljavaš samim tim što ti od mene ‘zahtjevaš’ odgovor.

Trudim se da ne grijesim namjerno, a posebno pazim da ne okrivim nikoga – niti posteno a niti neposteno -, vec ako to bude, onda s ‘adlom.
Dobro, evo malo da upotrijebimo kijas – iako nisam ljubitelj kijasa kada postoji dokaz -.
Ako sam od tebe zahtjevao odgovor “zbog arogancije”, zasto mi tada nisi odgovorio, i ko si “TI” da (meni) ne odgovoris na pitanje!? Eto kako izgleda ako krenemo putem kojem si ti krenuo u dokazivanju necije arogancije, helem neise, molim Allaha da me sacuva od te opake bolesti.

I nisam zahtjevao od tebe odgovor osim zbog toga da kada bih ti sutra rekao da ti svojim postovima ciljas na Maocu, i sejha iz Maoce, mudzahide itd, ne budes rekao: “Odakle ti znas na koga ja ciljam, zasto me potvaras”, bas kao sto se vec dogodilo u nekim od tvojih postova na druge teme. A to sto sam ti pripisao podmuklost i tajanstvenost, to je zakljuceno tek nekon pazljivog pracenja odredjenih postova koje si napisao, nemoj misliti da sam to napisao tek tako, ne brini nisam ja od tih: “Sto na um to na drum”.
Ali eto opet se vracamo na isti kijas, ako sam ja tebe iz arogancije potvorio, zasto mi onda nisi lijepim i mirnim putem (kojeg iz sva srca zagovaras kada su “nemuslimani” u pitanju) ukazao na tu moju aroganciju, nebi li se ja pokajao i povratio od toga, jer me smatras bratom (shodno tvom pisanju), gdje su tih 70 i nekoliko razloga za opravdanje brata muslimana? vec si ti istom mjerom, ako nije i jace, (kada je musliman u pitanju) uzvratio pa mi pripisao aroganciju.

A kada pogledamo sta je opasnije i veceg grijeha: arogancija ili podmuklost, odgovor ce biti poznat, a ti dobro znas da se zbog arogancije (a to je oholost , ili u najamnju ruku vrsta oholosti) ne ulazi u Dzennet, dok nije isti slucaj i sa podmukloscu, a podmuklost najvise sto moze biti je veliki grijeh.

Kažeš primjetio si da ja ciljam na određenu skupinu.

Kazem, i ne samo to… vec potvrdjujem i ubjedjen sam u to, nakon sto sam uvidio iz tvojih daljnjih postova da ti nemas namjere odustati od tog nacina, vec i dalje – na zalost – nastavljas s time, a dokaz ovoga je i sam dio teksta kojeg si napisao, slijedi tvoj tekst:

Jedina ‘skupina’ na koju ‘ciljam’ je ona koja ljude odvodi u zabludu slijedeći svoj nefs u tumačenjima i fetvama, bez da se u važnim pitanjima, ako postoji neslaganje vraća na Kur’an i Sunnet. Ne mora čovjek da govori o jednoj osobi ili skupini, jer se neke stvari mogu odnositi na više ‘skupina’ i ljudi, barem danas na svakom koraku ima onih koji sebe nazivaju ‘učenima’.

Eto opet ista stvar, koristis dvosmislen govor kada je u pitanju tevsil (podrobno pojasnjenje), a posebno kada se to trazi od nekoga a on i nakon toga nastavlja sa govorom koji je muhtemel (dvosmislen), ili bolje receno mutesabih (manje jasan).

Nažalost, po ummet više nego ikada slijepo slijedjenje je na djelu, pa bilo da se radi kako ih ti zoveš ulema džihada ili ulema sultana.

Na zalost, potpuno tacno, upravo zbog tog taklida koji je usadjen (sebebom uleme sultana) u glavama vecine brace danas i dalje demokratija vlada i sudi Misrom, Muslimanke Sirije, Iraka, Indonezije, Burme itd, se siluju, djeca masakriraju, muslimani gdje god se ukaze prilika ubijaju, itd od musibeta i ponizenja koje su rezultirale te intelektualne sultanske muftije (citaj: muhtije).
Ne brini, licno zagovaram i pozivam na gusenje i nestajanje taklida u ummetu Muhammeda alejhis-salatu ves-selam, a to znaju oni koji se druze sa mnom, i neznam da li sam ja igdje napisao da podrzavam ili pozivam na taklid ma ko god bio u pitanju!?
Hmmm…. malo zasmijavajuce, “kako ih ja nazivam” jel, ovo aludira na to da ih ti tako “ulema dzihada) ne nazivas jel de, ili ih ti nikako i ne nazivas ulemom, ili je pak, ovo jos jedna od mojih “potvora”!?
Tebi je dobro poznata rijec rabbanijjun (dobro odgojeni) – a ko je bolje odgojen od ispravne uleme -, a posebno ti je poznat ajet u kojem Uzviseni kaze: (“A koliko je bilo Vjerovjesnika uz koje su se mnogi rabbanijjini borili”).

I na kraju, opet mi nisi odgovorio na pitanje koje sam ti postavio, a da si na njeg odgovorio, ne bih imao potrebe nakon toga da ovoliko pisem.

Ves-selam.