Reply To: UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA Reply To: UPOZORENJE NA DVIJE VRSTE UČENJAKA

#16376

Anonimno

Hmm.
Zelim da pojasnim nesto a to sljedece:
Nezelim nijednom muslimanu nista lose pa ni tebi Jasire vec u najmanju ruku zelim ti ono sto i sebi zelim jer to Islam zahtjeva od nas.. Obracam se tebi kao bratu muslimanu kojeg volim radi Allah swt niradi neceg drugog. Zelim da nas Allah swt sviju uputi na uputu Muhammeda saaw.

To receno, jedini koji je/su spasen/ni od gresaka jeste Muhammed saaw a mi nismo pa to i bio neki tvoj voljeni ili neki moj. Znaci kad mi pratimo nekoga(Ulemu) pa oni pogrijese gdje u Islamu postoji opravdanje u tome osim u idztihadu koji je osnavan na Islamu(Islamskim dokazima” kuranu sunetu i ijmi) i poznavanju situacije a ne na logici ili razumu. Zar je doslo vrijeme da se nesmije pricati o Sultan ulemi a hadizi govore o tome.??

Zasto te toliko boli kad neki dokazu da mozda ti tvojih voljenih izdaju muslimane u siriji ili u ceceniji. Zasto zelis opravdanje njima naci. Po nekoj logici ti bi trebao da places i da zalis za bracom koja je napacena koja je silovana ubijana samo zato sto kazu rabuna Allah(nas gospodar je Allah) svaki dan nonstop. Gdje su napadi na ljudima koji ih prodaju ili koji su pasovni nista nerade kao banu israil kad im Musa rece hajmo da Jerusalem otvorimo da se bore fizicki, kad oni odgovorise Izhab enta wa rabuka ina hauna kaidun( Idi ti i tvoj gospodar mi ostajemo ovdje) Zar nije zalosno da je tvoja kritika uperena prema ljudima koji ih pokusavaju braniti koji misle na njih, koji cekaju da se spoje sa njima u redovima i raduju se njihovim pobjedama i uspjesima nad Musricima, munaficima.

SubhanAllah.
Jasire a i tebi slicnim (po razmisljanju) dobro se prepitajte sta vi zelite a sta zeli islam od nas samih.
Niscim nezelim nikoga da uvrijedim niti neko zlo ikome. Dosta nam je nas hisab jos da odgovram za nekoga drugog to mi netreba, ali me toliko boli kad vidim ucene kako djeluju i kako rade.
Kao sto braca ovdje na forumu kazu nisu to jedina ulema niti je Allah swt nas obavezo bas njih da pratimo. Toliko velikana ovog ummeta mozes da biras. Koji nisu bili Sultan Ulema.
Zelim oprost od bilo koga ko bi se nasao uvrijeden bilo iscim.
Ako sam pogrijesio a jesam 100% ispravite me Allah nas sviju uputio na ono sto je najbolje za nas.
Kauli hada wa stargfirullah wa tauba ilejk. wa akhiru dawana wal Hamdulillahi rabil alameen.

Novo na naslovnoj