Reply To: Ustaški terorista bi ubijao muslimane…

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Ustaški terorista bi ubijao muslimane… Reply To: Ustaški terorista bi ubijao muslimane…

#16221

Anonimno

Selamun alejkum.

A zasto “ponizno” brate Talibe?

Zato sto ih je tako opisao nas Uzviseni Gospodar u Njegovoj Plemenitoj Knjizi, kaze Uzviseni:
(“Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha niti u Dan posljednji i ne zabranjuju šta je zabranio Allah i Poslanik Njegov, i ne ispovijedaju Vjeru Istine – između onih kojima je data Knjiga – dok nedadnu džizju iz ruke i oni budu potčinjeni”), ovaj oblik “potcinjeni” je na arapskom “sagirin” sto znaci ponizni, jer ako je neko potcinjen nekome to isto ukazuje da je on njemu ponizan.

Dzizja se placala da bi muslimani zastitli hriscane u islamskim drzavama.

Dzizja se placala da bi oni zastitili svoje zivote i imetke, jer ko odbije primiti islam, onda mora davati dzizju kako bi bio zasticen u suprotnom se bori protiv njega, a dokaz ovome je prethodni citirani ajet. A sto se tice zastite koju si naveo to nije cilj same dzizije vec pravo koje oni imaju kod muslimana zbog davanja dzizje, da ih muslimani stite od drugih a i da ih sami ne ezijete.
A davanje dzizje ponizno i iz ruke to je kao “nagrada” zbog njihovog ostajanja na kufru nakon sto im je islam ponudjen.

Nije nikada bila umisljena kao neka vrsta poniznog poreza na njih.

Hmmmm, pitam se, jesi ovo napisao zbog toga sto si ovo negdje procitao ili cuo, ili je ovo samo tvoj nekakvi zakljucak i vidjenje, jer stvarno neznam odakle ti ova informacija, pa eto ako imas nekakvi izvor za nju zeleo bih da mi ukazes na njeg.

Novo na naslovnoj