Reply To: Ustaški terorista bi ubijao muslimane…

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Ustaški terorista bi ubijao muslimane… Reply To: Ustaški terorista bi ubijao muslimane…

#16145

Anonimno

Jos jedna prilika Bosnjacima da otvore oci i da vide ko su njihovi stvarni neprijatelji.
Bosnjaci moraju znati, a tako i ostali koji se pripisuju islamu da nema ponosa bez islama i istinskog pokoravanja Allahu i Njegovom Poslaniku, sallallahu alejhi we sellem.
U skoli sam malo ucio historiju i bilo je price o vlasima (zato ove danas zovemo vlahadija, cetnici) kao jednoj od drustvenih kategorija. Ko su bili ti vlasi i drugi nevjernici?
Moje slikovito shvatanje toga perioda historije ovih prostora bilo je da su muslimani na podrucju Bosne i Hercegovine i sire obozavali Allaha Uzvisenog onako kako su znali, i trudili se u cinjenju ibadeta Allahu subhanehu we teala, a ova vlahadija i ostali nevjernici su bili najamnici ili su obradjivali zemljiste muslimana, a zatim na to placali zakupninu.
Dakle, pokornost Allahu dzelesanuhu je rezultirala da su ovi nevjernici bili sluge muslimanima i da su bili pod cizmom muslimana.
Poziv svakom Bosnjaku, ovom ili onom koji se pripisuje islamu da popravimo nase stanje i da se istinski pokorimo Allahu dzelesanuhu, a onda ce, insaAllah, da Allah popravi nase stanje!

A evo kako su izgledali Bosnjaci iz tog perioda
[attachment=295]Bonjaci.jpg[/attachment]

Novo na naslovnoj