Reply To: Ustaški terorista bi ubijao muslimane…

#16257
Anonimno
Neaktivan

Ne bih da raspravljam, ali vidim da ima potrebe da opet komentarisem tvoj post.
Kao dokaz, spomenuo sam govor Svemocnog Stvoritelja, a ti spominjes govor stvorenja! Ako sejh Bilal – Allah ga ucvrstio i pomogao – nije to spomenuo u svojoj hutbi, pa da li to znaci da to ne postoji, i da li je to njegov govor dokaz u vjeri, ma sta god on rekao!?

Sobzirom da je ovakva reakcija bila prisutna kod ljudi u prvim generacijama, kada je ibn Abbas takvima rekao: “bojim se da ne pocne kamenje s neba na vas padati, ja vam kazem rekao je Poslanik, a vi meni kazete, rekao je Ebu Bekr i Omer”, onda nije cudno da je ona i u danasnjim generacijama prisutna.

A sto se tice prevoda od tog tipa kojeg spominjes, nadam se da ce imati odgovor za katastrofalne greske koje je ucinio prilikom prevodjenja Allahove knjige. Je li on to po naredbi mesne zajednice (IZ) ili iz nepoznavanja arapskog jezika (a za ovo drugo je jako daleka vjerovatnoca) izvrsio takav prevod, to ne znam, on ce za to odgovarati. A prevod Milva sam koristio posto sam video da je ipak bolje i adekvatnije preveo doticni ajet, ali opet nedovoljno. Samo za ibret, pogledaj njegov prevod sure Ta ha, 5 ajet: (“Milostivi se iznad ‘arsa uzvisio”), kako je on to preveo!? Da Allah sacuva.

A posto i sam kazes da se prije toga treba puno toga uraditi, onda hajmo da radimo za to, a ne da se postavljaju takva pitanja, pa da se nakon odgovora na iste bjezi od onoga sto nam ne pase.

Molim Uzvisenog da nam popravi stanje i uputi nas na pravi put.