Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15735
Anonimno
Neaktivan

@ Džuzdžan

Sa svim mogucim postovanjem prema sejhu es-Suajbiju, nek je Allah zadovoljan sa njim, ne mogu da se pomirim sa zakljuccima da nevini ljudi nisu ubijeni u akcijama nase brace u Madridu, Londonu i Nju Jorku – a to su akcije o kojima je brat Bilal bio upitan na TV-u. Sejh postavlja dokaze o napadima u kojima su ubijeni zena i djeca od ruku najboljih muslimana, a to su bili napadi nocu. Akcije nase brace u ovim gradovima su izvedene tokom dana i nad civilnim metama – vozovi, autobusi, poslovne zgrade.

Svi znamo da je ono sto nevjernici rade prema muslimanima – nasoj djeci i nasim sestrama – nevidjena nepravda i da ce oni za to odgovarati pred jedinim pravednim sudom. I nema sumnje da se protiv njih treba boriti, ali se ne treba boriti protiv njihovih zena, djece, rodjaka, i tako dalje. Kao sto sam i ranije u temi naveo, Allah, Subhanehu we Teala, kaze ” I nijedan grješnik neće grijehove drugog nositi; ako grijehovima pretovarenī pozove da mu se ponesu, niko mu ih neće ponijeti, pa ni rođak. A ti ćeš opomenuti samo one koji se Gospodara svoga boje, iako ih niko ne vidi, i koji obavljaju molitvu – onaj ko se očisti, očistio se za svoje dobro – a Allahu se sve vraća.” (Fatir, 18) Sto znaci da zene i djeca tih dzahila nisu odgovorni za njihovo ponasanje, a svi cemo se Gospodaru nasem vratiti na sud.

Oni cine nepravdu, a na name je da ih ne slijedimo u tome. Mi slijedimo Allahove, Subhanehu we Teala, propise i Muhamedov, sallAllahu alejhi ve sellem, primjer. Mi moramo ostati na pravom putu da ne budemo poistovjeceni sa tim dzahilima i zlocincima. Mudzahidi su svakako vrh nase vjere i oni koji nas vode na pravi put, i oni ce biti itekako nagradjeni, insaAllah. A Allah najbolje zna pa Ga molim da nas sve uputi.