Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15698
Anonimno
Neaktivan

Dzamba post=10925 wrote: Selam Alejkum,

Ja se jednostavno ne mogu pomiriti sa fetvom uvazenog sejha, rahimehullah, da se trebaju namjerno gadjati nevjernicka zena i djeca. Naravno da je on mnogo mnogo mnogo uceniji od mene, to ne osporavam, ali je imam Malik rekao da se moze prihvatiti ili odbiti sve sto nam je receno osim onoga sto nam je Poslanik, s.a.v.s., rekao.

Prenosi se da je Abdullah ibn Omer, r.a., rekao: Neka zena je nadjena na jednom od bojista ubijena pa je Boziji Poslanik, a.s., zabranio da se ubijaju zene i djeca. (Biljezi Muslim)

A Allah, Subhanehu we Teala, najbolje zna i molim Ga da nas uputi.

Brate Dzamba nisi shvatio bas sustinu onoga sto shejh kaze, danas Mudzahidi ne ubijaju zene i djecu ali moras shvatiti okolnosti i sustinu onoga o cemu je shejh pricao a to je u slucaju nepravde ako neprijatelji Islama ubijaju monstruozno (kao sto su cetnici ubijali u BiH) zene i djecu onda borci na Allahovom putu imaju pravo uzvratiti istom mjerom zbog uspostavljanja pravde i odgovora na nepravdu koja im je nacinjena a za to je dokaz ajet kojeg je shejh naveo: “A onima koji vas napadnu, uzvratite istom mjerom” (El Bekare 194).

Ali opet mudzahidi se drze principa ne ubijanja civila, a one koji rade za kafirske organizacije ili kafirsku vojsku koja se bori protiv Muslimana takve mudzahidi unaprijed upozoravaju pa ako takvi (bilo zena ili muskarac) i dalje nastavljaju da rade za te kafire onda su sami krivi ako poginu u nekoj eksploziji na te kafirske objekte ili u nekom vatrenom okrsaju u zoni ili objektu gdje su kafiri. Ali ono sto je bitno da znamo je da su kafiri nemilosrdne ubice zene i djece, oni ubijaju 99 posto civila a pogotovu onim bespilotnim letjelicama Allah ih kaznio najzescom kaznom.

Najnoviji članci

Afganistan: Situacija za marionetske snage se pogoršava iz sata u sat

0
Od početka povlačenja američkih i NATO trupa, vladine snage gube teritoriju, a talibani već kontrolišu pola Afganistana.

Pratite nas na Facebooku

5,498LikesLikes