Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15729
AvatarAnonimno
Neaktivan

Allahov_rob post=10957 wrote: Esselamu alejkum we rahmetullah.

Misljenja sam da su tribine poput one o Savrsentsvu Serijata, odrzane u Tuzli puno bolje i korisnije za da'wu.
Takvim tribina postize se bolji efekat da'we i veca je mogucnost cistijeg dostavljanja Allahove rijeci.
Istina je da gostovanjem u emisijama poput one kod Senada Hadzifejzovica brze se dostavlja rijec isitne do sirih narodnih masa, ali u takvim emisijama uvijek postoji problem sto iskusni novinar ce vas navlaciti na tanak led, zatim nece vam biti sirom otvorena vrata da se istina dostavi u istinskom svjetlu a postoji mogucnost da gost bude prikazan u sto ruznijem svjetlu.
Onaj ko je gledao emisiju Posteno, sa Duskom Jurisic, na temu o odrzanoj tribini u Tuzli, moze primjetiti da je Duska pokusavala da dovede Fatmira Alispahica u nezgodan polozaj i da ga stavi u poziciju onoga koji mora da se pravda i da brani svoje prethodno izrecene stavove u novinama. U takvim emisijam glavnu rijec ima voditelj dok kod tribina glavnu rijec imaju predavaci a uz njih i organizatori.

Alejkumu selam brate Allahov rob.
Naravno da su tribine poput zadnje u Tuzli najbolje za dawu, koliko god bilo krivo murdzijama, koliko god napadali shejhove Nusreta i Bilala to je samo jos jedan dokaz o uspesnosti tribine a zabluda murdzija.
Nisu problem brate Allahov rob ovi sitni voditelji i novinari, problem su promurdzije, novotari, nacionalisti..koji velikodusno pomazu islamofobicnim novinarima da prave spletke iskrenim Allahovim robovima i pisu najjadnije tekstove pune mrznje prema Islamu. Promurdzije poput onog oborenog oborcaka njegovog mentora semira i ostale saffovske nacionalisticke skupine pisu gore stvari i potvaraju iskrene Allahove robove na gori nacin od ovog voditelja (od koga se to i ocekivalo).

A onu emisiju sa Fatmirom sam gledao i iskreno Fatmir Alispahic me prilicno razocarao mislio sam da je puno pametniji ali kao i ostali bosnje prihvatio demonkratiju sa nacionalizmom i onda ga je voditelj lahko navukao da prizna prava homoseksualcima (jesi cuo kako je rekao da ne priznaje homoseksualce ali priznaje njihova prava, nije sija nego vrat).
A drugo Fatmir se donekle i ogradjivao od shejhova (mada nije imao potrebe ali eto bosnjo je bosnjo – pripadnik nacionalisticke ideologije a Musliman je Allahov rob-pripadnik Jedinog ispravnog puta, jedine ispravne vjere) ali se nije ogradio od demonkratije pa su ga demonkratski navukli da citira i potvrdi svoje tekstove.
Demonkratija moze covjeka odvesti u jos dublju zabludu a dokaz su ovakve emisije gdje demonkratski bosnju-demonkratu i nacionalistu mogu navuci da prizna prava homoseksualcima i ostalim demonkratskim drustvenim prljavstinama.

Najnoviji članci

Zatvarali muslimane u koncentracione logore, pa je Allah njih zatvorio u...

0
Kineske vlasti naočigled svjetske javnosti već godinama sprovode školski primjer genocida i terorizma nad muslimanima Istočnog Turkistana, muslimanske zemlje koja je danas pod kineskom...

Pratite nas na Facebooku

5,581LikesLikes