Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15645
Anonimno
Neaktivan

esselamu alejkum,nema se bilal tu sta ogradjivat. ali mogao je reci islamski stav o ubijanju nevinih ljudi, bez pojasnjavanja ko je nevin,za to bi trebalo mozda par emisija inace bi bilo nedoreceno.
bilal je htio govoriti o njihovom zulmu,jer je sigurno neuporedivo veci i zesci. mozda je se vodio slucajem koji se spominje u suri beqara,117. u tefsiru stoji i ovo:
U vezi s tim pohodom Abdullah ibn Džahš je, odgovarajući Kurejšima koji su govorili:”Muhammed i njegovi drugovi povrijedili su sveti mjesec i u njemu krv pro­lili, imovinu uzeli i ljude zarobili!” napisao slijedeće stihove: “Ubistvo u mjesecu svetom smatrate grijehom velikim, A veće od toga jeste kada putnik vidi svoj Pravi put, da odvraćate od onog što kaže Muhammed, i nevjerovanje u njega, a Allah vidi i svjedok je, i izgon iz Allahova mesdžida njegovih stanovnika, Da se u Hramu ne vidi onaj koji se Allahu klanja, Mi smo, iako nas za ubistvo tužite.., I laži na islam šire silnici i zavidnici, Pojili od Ibn-Hadremije naša koplja, Kod palme kada je rat potpalio Palilac, Krvlju, dok je Ibn-Abdullah Osman s nama bio, I borio se da se iz okova vrati!”
abdulah ibn dzahsh se nije pravdao,nego napao i govorio o nihovom kufru i zulumu.
Allah zna najbolje