Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15652
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

Sto se tice ogradjivanja od ubijanja civila, brat Bilal ne mora sebe ogradjivati od toga jer on nije nijednog civila ubio. Niti on mora islam ogradjivati od toga, jer je islam miroljubiva vjera, a Allah, swt, je Milostiv. Medjutim, mnogo ljudi u BiH to ne razumije, njima je izvorni islam stran i sve sto je strano insana obicno preplasi. Sa strahom onda dolaze i predrasude a sa predrasudama i epiteti – na primjer, oni su teroristi i oni slave ubistva nevinih ljudi. Nije Bilalova greska sto oni tako razmisljaju, ali brat Bilal, posto se bavi misionarstvom, ima neku vrstu obaveze da im bolje objasni neke stvari.

Ako zelimo te ljude pribliziti, onda se moze objasniti da smo mi muslimani, da smo miroljubivi, da smo bogobojazni, i da zivimo po propisima Kur'ana u kojem, na primjer, Uzviseni kaze: Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao. Naši poslanici su im jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili. (Al-Maida, 32)

Slicno onome kako je brat Bilal odlicno objasnio kako, po Kur'anu, nema prisile u vjeri.

Ali, insaAllah, bice jos prilika da se to kaze jer ce se brat Bilal, sa Allahovom pomoci, navici na ovakve pritiske voditelja dok stekne vise iskustva.

Najnoviji članci

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,576LikesLikes