Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15678
Anonimno
Neaktivan

saffovac, pa sta je bilo toliko uvjerljivo u nastupu onog sufije. ja sam saslusao intervju, veliki dio je govorio o mogucnosti promjene sredine. da li to moze pojedinac ili ne? pa eto,ja nisam shvatio,a ti mi reci, moze li ili ne?po meni se covjek gubi u nekoj filozofiji. takav dojam,kakav ti imas,se stice nacinom vodjenja intervjua. ono je vise tepanje, mazenje, milkenje…haman da bi senad najradije ustao i poljubio ga u ruku, a nicim to ne zasluzuje. vratite se sebi,vratite se sebi…pa zar se ne trebamo vratiti Allahovoj vjeri.
a za kritiku uvijek bi trebalo da ima mjesta,ako je na mjestu.
po meni,bilal je trebao narodu,do cijeg misljenja ipak treba da drzi, da mu objasni uopsteno stav islama o ubijanju nevinih ljudi.nije trebao dozvoliti da ga senad proziva ajetom o tome.to je bila vazna tacka i trebalo je pojasnit bolje,radi ljudi. pa radi ljudi, a u ime Allaha , je i dosao u studio.
meni je jos smetalo sto, kada govori o onima koji prebrojavaju muslimane, ili koji govore o zlostavljanju zena od muslimana, u to gura i senada. senad mu kaze:nemam ja sa tim nista.
ali eto,ne snalazi se svako u tim prilikama isto,na tv. na tv je bio npr. jusuf ra, nusret, golos… pa nije svako istih sposobnosti za to. eno kad vidis talibane,imaju covjeka za kontakt sa medijima. i ne moze to svako raditi. kao i vecinu ostalih stvari.
mislim da bilal nije za toga, a mislim da nusret jeste.