Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15702
AvatarAnonimno
Neaktivan

Selamun alejkum,

molim Allaha da mi oprosti, jer nisam dostojan da pisem o braci koja su me pretekla u vjeri, ali insaAllah da ovo u cilju odbrane casti nesega brata i sejha kojeg nepraveno napadate.

Kao prvo, ovi sto se smatraju bracom, nasom bracom, a upucuju kritike Sejhu, dobro se preispitajte prije nego pocnete prosipati svoju pamet i razbacivati prste po tastaturi. Kod nekih se primjecuje umisljenost, a kod nekih dzehl, tako da ni jedni ni drugi ne bi trebali pametovati. Jedan od mogucih razloga vaseg nacina razmisljanja je i taj sto posjecujete stranici poput stranice pisca sramnog teksta i onda vremenom pocinjete razmisljati i rezonovati na cudan nacin.

Drugo, sram da bude pisca na ovako sramnom tekstu koji moze posluziti kao biografski podatak samoga “pisca”. Pisca koji na svojoj stranici samo prenosi sta su drugi rekli, sa tekstovima pro i kontra, da ne mores lahko razabrat sta treba misliti i kakav stav zauzeti. Al samo nek se nesto nalazi na stranici. Pa cemo tu pronaci tekstove tipa: I. Sarajevo: Stariji muškarac seksualno općio sa psom na parkingu, Travnik: Sa pravoslavnog groblja ukradena ograda, Sarajevo: Starac se ubio skokom sa sedmog sprata, Mostar: Ubila supruga nožem na radnom mjestu, Teslić: Upucao bratovog sina, brat ubio njega i druge naslove koji vam nece uciniti dan vedrijim ni ljepsim.

nejse. Islamske teme i tekstovi vezani za islam su smjestene negdje stidljivo pri dnu stranice. Islam, Allahova vjera o kojoj ovaj pisac zeli nesto da pise i da nam prosipa svoje analize se nalazi pri dnu stranice, a politika, misljenja taguta, nekakvi naslovi lijevih i desnih agencija, to je u vrhu, top, sto bi rekli. Da i ja kakvu stranu rijec upotrijebim. Bice mozda post moderniji!

eh sada, ovaj pisac pali svoje intelektualne potencijale u napadu na Allahove robove, daije koji govore istinu, na bracu koja se drze sunneta i u uvredama ne stedi i nema milosti. jezi se pisac od straha u svojoj udobnoj i zagrijanoj stolici i spred nekog zestokog PISIJA, dok surfa internetom trazeci vijesti koje bi mogao metnuti na svoj site i pri tome gledajucu mnostovo polugolih zenski koje se pojavljuju kao PUB ili su u tekstovoma stranica s kojih ovaj kopira vijesti za svoj site.

i onda mu nadolazi inspiracija i pocinje da napada, potvara, omalovazava, laze, vrijedja bez ikakvog bratskog islamskog osjecaja. Pa se stavlje na stranu novinara koji se cudi mogucnosti da muslimani zele muslimansku vlast i novinaru koji smatra nemogucom pretpostavkom uspostavu serijata u BiH, pa ga pravda, pa mu tepa kako on nije provokativan novinar, a da jeste sta bi se tek tada desilo?, itd. A zar nije provokacija napadati na Allahove robove koji brane Allahov din i jos od tebe traziti da ih se javno odreknes na TV-u. Pa kad vidi taj novinar da ne uspijeva prvi put, onda ponavlja, pa ponavlja. Sejh se ne odrice brace, onih koje je Allah naredio da volimo. I to im kaze u oci i TV. Pa onda novinar pocinje da uvija glas i pravi facu trazeci izvlakuse iz koje vjernik moze prepoznati dusevni poraz tog novinara i izgubljenost. u tim momentima ovaj pisac nasiroko kolaci oci plaseci se da neko nece mozda njega i njegov site povezati sa necim. i onda smislja nove uvrede i nacine kako ce da se odrekne dawe tewhida i muwehida, Allahovih robova.

da bi zvucao modernije i hipi, ubacuje u tekst i nekoliko engleskih rijeci. posto njegovi tekstovi imaju uvod i zaplet, a nemaju raspleta i kraja, smislja pisac kako privesti tekst kraju. nema ideje pa vrijedja, napada potvara, laze da bi bio zanimljiviji. Al nije zanimljiv.

Nije zanimljiv zato sto napada Allahove pokorne robove koji slijede sunnet. Neka se pripremi kako ce Allahu poloziti racun ako mu ovi ljudi ne halale. Nije zanimljiv, jer napada nosioce ehli sunneta. Nije zanimljiv, jer ne zna da je musliman muwehid nosilac Sunneta ponosan i treba da se tako ponasa, ne gledajuci u neciju diplomu ili novinarsku reputaciju. Nije zanimljiv, jer ne gleda u ljude pogledom Islama i vagom Kur'ana i Sunneta. Nije zanimljiv, jer ga je sufija sa velikim brkovima koji nisu u skladu sa Sunnetom obmanio. Nije zanimljiv, jer nije shvatio da je sufija novotar koji je napisao nekoliko kolumni i ne znam kolko knjiga i ne znam koliko knjiga uredio. Nije zanimljiv, jer nije shvatio da se sufija hvali brojem napisanih knjiga i nekadasnjom slusanoscu na radiju. Nije zanimljiv, jer nije shvatio da mu ovaj drugi gost, umjesto plemenitog Serijata od Allaha Uzvisenog, nudi da ulazi u stranku koja mu se ne svidja kako bi je mijenjao iznutra. Nije zanimljiv, jer nije shvatio da nosilac Sunneta i Qurana ponosno izrazava podrsku muwehidima i borcima na Allahovom putu u ljudskim oblicima, dok drugi gost govori o nekakvim duhovnim vitezovima, i tako dalje…

Molim Allaha da pomogne i nagradi svakog iskrenog daiju i muslimana u Bosni i na svakom drugom mjestu. Lepota mi je bila gledati sejha, Allah mu dao svako dobro, iz njegovo lica udara svjetlost imana, a Allah najbolje svakoga poznaje.

Najnoviji članci

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes