Reply To: Za ne povjerovat doklen su u stanju da napadaju subhanAllah

#15638
Anonimno
Neaktivan

Esselamu Alejkum,

Autor ovog clanka nazalost pravi puno predrasuda i nastavlja voditi politiku omalovazavanja “selefijske” zajednice u BiH. Prica o nepismenosti i jadu ove zajednice ali ne primjenjuje nijedan dokaz (koji je to nivo nepismenosti, itd.) dok izostavlja cinjenicu da veliki broj tih istih ljudi tecno govori vise jezika. Za samog brata Bilala, ne kaze da govori i nas, i Arapski, pa vjerovatno i njemacki jezik (sto meni ne zvuci nepismeno).

Drugo sto autor ne uzima u obzir je to koliko je tesko napraviti javni nastup u atmosferi u kojoj si ti centar paznje, i jos teze kada si taj centar paznje u negativnom smislu. Na tudjem terenu, brat Bilal se branio onako kako je mogao, iako bih se mozda mogao sloziti da je neka pitanja shvatio kao napade kada mozda nije morao tako reagovati (ali ga ipak razumijem jer je tesko igrati na tudjem terenu).

Slazem se da se mozda brat Bilal mogao ograditi od ubijanja civila na drukciji nacin nego da krivi amerikance sto i oni ubijaju civile, ali je jako tesko sebe ogradjivati od necega pa da to protiv tebe koriste dok si pod pritiskom pod kakvim je brat Bilal bio na tudjem terenu, ali sto vise bude izlazio pred javnost mislim da ce se i u tome bolje snalaziti.