Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera! Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

#16017
AvatarAnonimno
Neaktivan

“Mi smo svakom narodu poslanika poslali: ‘Allahu se klanjajte, a kumira se klonite!’ ” (An-Nahl, 16.)

Sta je bitno “biti bosnjak” ili “biti MUSLIMAN” (“Reci: Klanjanje moje, i žrtva moja, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova, koji nema saučesnika, to mi je naređeno i ja sam prvi musliman” (El-En'am, 163)

Sta je bitno “nacionalno-sekularni identitet ili identitet koga nam je Gospodar dao – MUSLIMAN ( ( “Allah vas je odavno MUSLIMANIMA nazvao, i u ovom Kur'anu, da bi Poslanik bio svjedok protiv vas, i da biste vi bili svjedoci protiv ostalih ljudi. Zato, molitvu obavljajte i zekat dajite i u Allaha se pouzdajte; On je Gospodar vaš, i to kakav Gospodar i kakav zaštitnik!“ (Hadždž ,78.))

Sta je bitnije pozivati u Kuran i sunnet ili nacionalisticko-pagansko-demonkratske ideologije i filozofije. (Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u Taguta, a vjeruje u Allaha, drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti! A Allah sve čuje i zna!” (Prevod značenja, El-Beqara, 256)
Danas sam vam vašu vjeru usavršio i Svoju blagodat prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera. (El-Maide, 3.)

Ibn Kesir u svom Tefsiru kaze: “Ovo je najveca blagodat Gospodara prema ovome ummetu, kada im je vjeru ucinio savrsenom i potpunom, tako da nemaju potrebe za nekom drugom vjerom….” (nema potreba za nacionalistickim ideologijama, demonkratijom, filozofijom, socijalizmom ili jos gore sekularizmom, Islam je upotpunjena i savrsena vjera).

Onaj ko želi neku drugu vjeru mimo islama, neće mu biti primljena i on će na onom svijetu propasti (Ali Imran, 85.)

Najnoviji članci

Šijitske snage zauzele najveći distrikt u Idlibu (Foto)

0
Snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada su, uz podršku zračnih snaga Rusije, zauzele Maarat al-Numan, najveći distrikt u Idlibu, javlja Anadolu Agency (AA). Assadove...

Pratite nas na Facebooku

5,576LikesLikes