Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

#15954
AvatarAbdullah Hodžić
Participant

RPG post=11204 wrote:

Takođe, brate Šebab, nisi razumio Usamu, jer on govori o pravdanju onih “koji ne tekfire počinioce velikog širka”, dok ti govoriš o onima “koji ne tekfire počinioce velikog širka”, što se drastično razlikuje. Takođe, on govori o pravdanju onih koji ne tekfire psovače Allaha, dok ti govoriš o pravdanju psovača Allaha, što opet ima i te kakvih razlika.

Razumeo sam ja njegov govor, ali sam to shvatio kao vrijedjanje intelegencije, pa sam mu na isti nacin i odgovorio.

Jer je sam postirao fetvu od el-Ulvana koja je jasna,

Uvaženi šejh muhaddis Sulejman b. Nasir el-Ulvan, hafizehullah, rekao je:
“Muslimani se ne razilaze da su Nusajrije nevjernici i da su njihovi stavovi oprečni temeljnim islamskim principima koje svi poznaju. Onaj koji ih pomogne u borbi protiv muslimana, fizički ili materijalno, on je od njih. Onaj koji pomogne Nusajrije s nečim čime dobijaju snagu u borbi protiv muslimana je isti kao i oni što su pomagali Musejlemu el-Kezzaba (koji se lažno proglasio poslanikom) i Tatare, takvi nisu muslimani. Također, donošenje rahmeta na one koji obožavaju kaburove, šejhove otpadnika i pomagače Nusajrija je izdaja Allaha i Njegovog Posalnika, sallallahu alejhi ve sellem, i totalno neznanje o milletu (pravovjeri) Ibrahima, alejhis-selam.”
(Burejda, 10. 05. 1434 / 22. 03. 2013.)

i nakon sto sam ja napisao

a onaj koji ne zna stanje Butija i smatra ga muslimanom i ucenjakom takvom se ne zamjera, nego mu se pojasnjava

u ovo sam sve prepreke tekfira podrazumjevao, i nakon toga se on javio da mi pametuje, nisam hteo drugacije da mu odgovorim, od nacina na koji sam odgovorio, a nemam namjeru sve pojedinacno da pojasnjavam.

Najnoviji članci

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Pratite nas na Facebooku

5,588LikesLikes