Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

#16000
Anonimno
Neaktivan

inneni minel muslimin post=11252 wrote: pa jest.i ljudima koji nisu za ovu dawu je muka od saffa.
pa eto,opet bi trebalo pitat shejh nusreta jesuli i saffovci neistomisljenici. ja mislim da jesu. ako prihvatimo stav shejh nusreta kao svoj,onda ako ne podpadaju pod neistomisljenike, ja se nisam ogrijesio sto ih nisam onako nazivao, a ako nusret kaze da jesu neistomisljenici,onda si se ti ogrijesio. pa eto,kad bude prilike treba pitati nusreta insaallah.
vrlo cijenim ponasanje i ahlak shejh nusreta pa bi bilo dobro da se u tim pitanjima uskladimo sa njim. a ja ga nisam cuo da tako govori o safovcima.
amin ahi,i tebe da Allah nagradi, i nas sviju koji se trudimo da budemo ispravnih stavova,amin

Nisi cuo shejha da govori o saffovcima jer je shejh Nusret pravedan za razliku od potvaraca i lazova iz saffa, koliko su samo potvora i lazi iznjeli za shejha Nusreta, Bilala i sve one koji cvrsto slijede cisti Kuran i sunnet bez primesa nacionalizma i demonkratije kao ni murdzizma, koliko li su lazi iznjeli do sada na Allahovu vjeru i propise a pogotovu kad su pokusali da opravdaju izlazak na demonkratske izbore i glasanje za demonkratsku stranku kao i pitanja po njima nekakvog “nacionalnog identiteta” kojeg zasnivaju na sekularizmu (time sto odvajaju vjeru od nacije, vjeru od politike, vjeru od javnog zivota) a svi znamo da je Islam celokupni sistem zivot i da je Allahova knjiga uputa i rijesenje za sve probleme i sve sfere zivota.

A shejh Nusret je u vise navrata upozoravao na novotare i murdzije, nema potrebe da se shejhovi oglasavaju nisu nasi shejhovi na nivou “bitno je biti bosnjo” nacionalista saffovaca pa da se oglasavaju ako misle da treba oni ce se oglasiti ali jedno je svima jasno saffovci su murdzije, nacionalisti, potvaraci i dokazani lazovi koji su stali u isti saff sa novotarima, sufijama pa cak i sa nekim tagutima.