Reply To: Zukorlić: Večeras ne važi sitno, samo 500 eura i više

#16058
Anonimno
Neaktivan

Halid Ibn Velid post=11302 wrote:

Zaista je čudno da je ovaj video o prikupljanju donacija izazvao toliko negativnog raspoloženja kod mnogih muslimana, a sam čin prikupljanja donacija nije islamski zabranjen, pogotovo ako je cilj tog prikupljanja pomaganje islama i muslimana. To da li će muftija prikupljene pare upotrebiti za ono za šta ih je prikupljao ili na svoj vozni park i slično, ovo je stvar koju mi ne znamo, osim ako neko ne tvrdi da mu se objavljuje ili da poznaje budućnost.
Prema tome, dizati galamu i optuživati muftiju u ovakvim situacijama može samo donijeti poene muftiji, jer očima laika on je bar formalno prikupio 77 hiljada za potrebe muslimana, a šta su uradili oni koji ga u ovome kritikuju?

S druge strane, kada se isti muftija kandiduje za mjesto taguta, tj. za predsjednika jedne sekularne države i kaže da će poštovati tagutski ustav, onda ne čujemo nikakav glas negodovanja od strane onih koji ga kritikuju za skupljanje donacija. Od kada je to prikupljanje donacija postao veći grijeh od tagutijeta!?

Ovaj post se ne odnosi na braću i sestre na ovom forumu, već na mnogobrojne kritike koje se povodom ovog događaja mogu naći na netu od strane raznoraznih “islamista”.

Naglasio je “bitno je biti bosnjo” tagut zukurlic da te pare ce biti ulozene za osnivanje nekakvog “bosnjackog kulturnog centra u petnjici” a koja ce se tu kultura izucavati to i sam znas. Taj kulturni centar se zasniva na demonkratiji i sekularizmu kao i njegova BDS stranka kao i sve ostale “bosnjacke” organizacije i udruzenja. Zar nije bolje da te pare posalju u Siriji na Allahovom putu da pomognu Muslimanima kad vec ulazu ali nece njima je “bitno da budu bosnje” i zukurlic im ispira mozak da ulazu u nekakve nacionalne “bosnjacke kulturne centre” jer ipak kako im nacionalni ideolozi nalazu “prioritet je da budu bosnje” Neuzubillah.

Halide, jedan ti je brat već ranije skrenuo pažnju da postoje dvije vrste nacionalizma, ali se iz tvog govora i dalje zaključuje da ti izjednačavaš ove dvije vrste nacionalizma, čime činiš zulum sebi, a možeš ga učiniti i drugima:

1. Nacionalizam koji je kufr i širk, a to je uzdizanje nacije iznad Šerijata, ljudbav i mržnja (sa svime što dolazi u vezi toga) u ime nacije, a ne u ime Allaha, itd..

2. Nacionalizam koji je grijeh (koji nije kufr i širk), a na ovaj nacionalizam pozivaju “islamisti”, tj. oni vide korist po muslimane u nacionalnoj odrednici. Da ne govorim o tome što neki učenjaci ne vide ništa loše u ovom vidu nacionalizma, te ga smatraju potpunim halalom.

Ove dvije vrste nacionalizma nisu iste i brkati ih predstavlja veliki problem.