Bosanski defetisti i "talibanski pobunjenici"

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 639 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #8573
  Anonimno
  Neaktivan

  Čitajući Al-Džezirin članak „Optimizam u Afganistanu nakon odluke NATO-a” koji je doslovno prenijet i objavljen na nekim sajtovima, među kojima su i oni islamski, poput Minber.ba nisam se mogao oteti utisku o sramnoj i ponižavajućoj kompetenciji „kompetentnih islamista” i njihovih sljedbenika. (Pomenuti članak možete pročitati ovdje)

  Defetisti – poražena skupina, ili bolje reći samoporažena skupina, koja je mnoge svoje stavove izgradila na „čvrstim temeljima” poniklim iz „duboke mudrosti koju nalaže islam”, „mudrosti” koja je još poodavno dogovorena kada je, poput bljeska munje, obasjala strahom ozarena lica „iskrenih i pravih sljedbenika sunneta”. Onaj koga bljesak ove „mudrosti” nije zaslijepio, taj nije razumio sunnet i bojati se za njega da je zagazio u vode zablude i ekstremizma.

  Pogotovo je osjetljivo pitanje odnosa prema kafirima, njihovim marionetama i diktatorskim režimima u muslimanskim zemljama. U slučaju da osporite legitimitet ovih tiranskih režima, rizikujete da budete lišeni epiteta sljedbenika sunneta i pride dobijete epitet haridžije i tekfirovca „koji nije razumio šerijatske propise zbog toga što nije slijedio poznate i priznate učenjake”. Zato, nemojte biti isuviše odvažni, već slijedite „kompetentne”, koji će vam „šerijatskom argumentacijom” objasniti zašto mjesec sija danju, a sunce noću.

  Tako, pod sunčevom svjetlošću usred tamne noći, otvoriće vam se pravo znanje o trenutnom stanju ummeta i istovremeno ćete spoznati pravu istinu koju niste znali. A ako niste znali, mudžahidi Afganistana koji se bore protiv okupatora i za uspostavu Šerijata, oni su zapravo „talibanski pobunjenici” koji se bore da destabilizuju zemlju, kako to stoji u članku pomenutom na početku teksta. Koristeći se „zdravom logikom” zaključujete da se mafijaški režim Karzaija bori za održavanje reda i mira koje su zemlji donijeli krstaški okupatori.

  Sada se vjerovatno pitate otkud „talibanski pobunjenici” na jednom sajtu čiji su urednici i saradnici poznati među mnogim muslimanima kao predani sljedbenici sunneta. Otkud to da sljedbenici sunneta mudžahide nazivaju pobunjenicima istovremeno navodeći da „pred afganistanskom marionetskom vojskom nije lak zadatak kada blizu 130.000 vojnika NATO-a ode kući”, jer se očekuje da „pobunjenici” još više intenzivirtaju svoje napade na marionete! Govoreće o stanju afganistanske otpadničke vojske, „sunetlije” čak navode kako su „glavne manjkavosti nedostatak obavještajnih mogućnosti, slaba avijacija i logistika”, jer, svakako, borba protiv pobunjenika „koji destabilizuju državu” poprima sve veće razmjere, iako to demokratski mediji stidljivo kriju. Sada nas ne čudi zašto nas ove „sunetlije” nazivaju rušiteljima vjere i države, jer ako su talibani rušitelji države, onda je to i svaki drugi musliman.

  Naravno, ovaj članak ne bi bio napisan da je ovo prvi put da se na ovom „ehlisunnetskom sajtu” mudžahidi nazivaju pobunjenicima, a neretko i ekstremistima. Ko god ima više vremena, može „pročešljati” sadržaj sajta (sekciju Vijesti) i osvjedočiti se u gore navedeno.

  Naravno, neko će reći kako je ovaj članak zlonamjeran, te kako je pomenuti tekst (vijest) samo prenešen sa ihvanijske Al-Džezire, međutim, ovakvo opravdanje sa aspekta Šerijata nije održivo, jer prenošenje teksta koji u sebi sadrži izjave kufra, hvali se „doprinos” krstaša, a mudžahidi karakterišu kao pobunjenici, dok su otpadnici čuvari reda i mira, prenošenje ovakvog teksta bez ikakve opaske na isti i bez ograđivanja od strane administracije je sramno propagiranje zablude i klevetanje Allahovih najboljih robova, te potkopavanje ideje džihada, makar neki nazivali ovaj čin „mudrim djelovanjem”. Pogotovo kada se sličan sadržaj „provlači” Allah zna koliko puta.

  S druge strane, urednici pomenutog sajta su i te kako pažljivi kada javno i tajno upozoravaju muslimane na „zlo ekstremizma i tekfira” onih koji talibane nazivaju mudžahidima. Pa kako to da isti budu tako nepažljivi kada treba da se objavi pomenuti članak koji vrijeđa osjećaje muslimana, a tako pažljivi kada muslimane upozoravaju na one „koji nisu shvatili poruke islama i značenje mudrosti”.

  Allahu moj, sačuvaj me „mudrosti” kojom se mudžahidi nazivaju pobunjenicima, a otpadnici čuvarima reda i mira.

  Napisao: Andol

  Napomena: Gledišta iznesena u rubrici “Vaša strana” ne moraju nužno predstavljati i stavove administracije portala “Put vjernika”

  Vaše radove možete slati na adresu: vasastrana@putvjernika.com
  http://www.putvjernika.com/Vasa-strana/bosanski-defetisti-i-talibanski-pobunjenici.html

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes