Bošnjaštvo je šerijatska obaveza?!

 • This topic has 52 odgovora, 18 glasova, and was last updated prije 10 years by Anonimno. This post has been viewed 7358 times
Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 53)
 • Autor
  Postovi
 • #8727
  Anonimno
  Neaktivan

  http://www.youtube.com/watch?v=TpDgECiGnUA;feature=share

  Bošnjaštvo sa svim onim što podrazumjeva u smislu kulture, jezika, tradicije je obaveza šerijatska gajiti, zato što je naša nacija nastala, razvijala se i odgajala u okrilju naše vjere, islamskog učenja. Bošnjaštvo je bazirano na Kur'anu i sunnetu i zato skoro da svaki naš običaj, svaki naš adet ima jako uporište u Šerijatu, ima jaku uporište u Kur'anu i sunnetu Resulullaha sallallahu alejhi ve sellem..otud naša vjerska obaveza da gajimo bošnjaštvo…..”

  Da Allah dragi sačuva zablude nacionalizma

  #8728
  Anonimno
  Neaktivan

  Bolje mu je da se ugrize svoga oca za genitalije, nego da poziva u nacionalizam

  ”Onaj ko poziva u nacionalizam, je isti kao onaj koji zagrize u očeve genitalije (spolne organe).” (Mishkat al-Masabih)

  ”Onaj ko poziva u nacionalizam i ko se bori za nacionalizam ili ko umre za nacionalizam nije od nas.” (Abu Dawud)

  Ubejj b. Ka'b, radijAllahu ‘anhu, pripovijedao je da je Resulullah, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao sljedeće:

  إِذَا الرَّجُلُ تَعَزَّى بِعُزَّى الْجَاهِلِيَّةِ فَأَعِضُّوهُ بِهَنِّ أَبِيهِ وَلا تُكَنُّو

  “Ko se poziva na pagansko porijeklo, nedvosmisleno mu recite neka ugrize svog oca za ud.” Ahmed (21236).

  #8746
  Anonimno
  Neaktivan

  vallahi nisam znao sta znaci bosnje a sada znam tesko se njima i svima onima koi pozivaju u gahilijet

  #8762
  Anonimno
  Neaktivan

  Inna lillahi ve inna ilejhi radjiun.

  :zast:

  #8783
  Anonimno
  Neaktivan

  Nista cudno, mnogim bosnjama je nacija isprijed vjere, mnoge bosnje danas govore “bosnjo je isto sto i musliman…”, “bosnjo se ne postaje vec se radza…”, “bosnje se kunu da nikome robovi nece biti..”, bosnje govore da imaju neki svoj tradicionalni islam, pun kufra, novotarija, bogumilsko-zabludjelih obicaja. Jednom prilikom je u jednom intervju akademik fatmir alispahic izjavio da su bosnje ugrozavaju islam vise i od hrvata i srba. U njihovim nacionalistickim redovima je gomila starih komunjara-ateista, zagovornika bogumilstva, sufija, sija, tzv tradicionalnista, krscana, islamofoba…. Vecina njihovih tzv organizacija i udruzenja poziva u nacionalizam i velicaju toliko nacionalizam i ljiljane da im je to prioritet iznad Islama. A kada im se kaze sta Islam nalaze, mnoge takve bosnje uzimaju IZ i cerica kao opravdanje za svoje extremno velicanje nacije umijesto Islama. Cak i sam naziv bosnjo nije jasno definisan pa u njihovim redovima postoje ogromne nesuglasice i sukobi, jedni smatraju da je bosnjo demokratski orijentisan, drugi da je i demokratski i islamski, treci smatraju da se bosnjo zalaze za komunjarsko jedinstvo i toleranciju bez obzira na vjeru, cetvrti smatraju da su bosnje stari bogumili i da treba tako ostati, peti da se bosnje trebaju drzati nekakvog evropskog puta i da budu evropske bosnje i evropski muslimani, drugi pak da treba da se drze tradicionalnog nekakvog bosnjackog islama punog sirka i kufra. Mnoge bosnje velicaju ljiljane umijesto tewhida iako je nas poslanik s.a.w.s jasno rekao:

  Džubejr b. Mut'im r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: „Nije od nas onaj koji poziva ‘Asabijjetu (nacionalizma), nije od nas onaj ko se bori radi ‘Asabijjeta, nije od nas onaj koji umre na ‘Asabijjetu!“ (Sunen, Ebu Davud, br.5123.)

  Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: „Ko bude napustio pokornost, odvoji se od džema'ata, i kao takav umre – umro je džahilijetskom smrću! Ko se bude borio pod zabludjelim bajrakom – srdeći se samo radi svoga plemena-nacije, pozivajući pristrasnosti svome plemenu-naciji, pomagajući samo svoje pleme-naciju, i kao takav bude ubijen – u pitanju je džahilijetska smrt. Ko bude ustao protivu moga ummeta, udarajući dobre i loše među njima, i ne bude se obazirao na mu'mine među njima, i ne bude poštovao ugovor sa onima sa kojima je ugovor sklopljen – taj ne pripada meni, niti ja pripadam njemu!“ (Sahihu Muslim, br.4892.; Sunen, Nesa'i, br.4114.; Sunen, Ibnu Madždže, br.3948.; Musned, Ahmed b. Hanbel, br.7931.)

  “O ljudi, zaista je vaš Gospodar jedan, zaista je vaš otac (Adem, alejhisselam) jedan, nema prednosti Arapu nad nearapom, nema prednosti crnac nad čovjekom crvene kože osim po takvaluku (bogobojaznosti)”. Hadis bilježi Ahmed

  “Zar pored Allahove vjere žele neku drugu, kada se Njemu predaju, milom ili silom, i oni na nebesima i na Zemlji i Njemu će vraćeni biti!” (Ali Imran, 83)

  “…a onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na drugom svijetu biti od propalih.” (Ali Imran, 85)

  #8789
  Anonimno
  Neaktivan

  SubhnAllah,subhnaAllah,subhnaAllah.Vidi ti kuja kud se odmice.SubhnAllah dali si svestan sta pricas?Bojis li se Allaha ti koji si krocijo Medinom.Ovaj insan ima jos puno i puno toga sto sam zna da nesmije da radi.Stace IZ uzela pod svoje okrilje,pa mora gidan stace.Bojte se Allaha o vi koji ste uceni,bojte se Allaha o vi koji narod uzima vas ucene kako primjer,sramota da nam hafizi ovako derse.

  #8790
  Anonimno
  Neaktivan

  Razmisljam sta bi bilo da je ovaj pozivac na dzehenemska vrata Arapske nacionalnosti, onda bi Arapsku naciju dizao do zvijezda
  Ako bi iko mogao da se ponosi svojom nacijom onda bi to bili Arapi, pa jeste li culi ikada ijednog ucenog covjeka Arapske nacionalnosti da je pricao ovako o svojoj naciji, ili je pozivao na ocuvanje svoje nacije, da Allah sacuva zablude, ispade ako nisi bosnjak nisi musliman.

  Bosnjaci sami tvrde du su im bosnjacki prijeci bili bogumili, ovaj mutant naprica da Allah sacuva.
  Ovo su ti koji su po Arapskom svijetu studirali i dosli da dostave vjeru ljudima, samo su im se dinar i dirhem umilili pa je sejtan iskoristio priliku da im donese “objavu” pa umijesto da pozivaju u istinu oni stali na vrata dzehennema i zovu.

  ”Onaj ko poziva u nacionalizam i ko se bori za nacionalizam ili ko umre za nacionalizam nije od nas.” (Abu Dawud)

  #8792
  Anonimno
  Neaktivan

  Nije potrebno ružno govoriti o ovom insanu ali je žalosno da čovjek koje je otišao u daleki svijet da nauči propise naše prelijepe vjere i da po povratku u svoju domovinu poziva svoj narod i druge u Allahovu vjeru bez nahtruha novotarija, eto promovira zlo zvano nacionalizam…….

  Da Allah popravi stanje ovog čovjeka i udalji iz njegovog srca šejtanske vesvese

  #8793
  Anonimno
  Neaktivan

  Brate Yaseer to je ono o cemu cesto upozoravamo. Jos gora situacija kad covek licno sa njima prica otkrije jos stotine njihovih zabluda o ljiljanima, bosnjastvu, ajvatovici i ostalim dovistima, nekim zabludjelim bogumilskim obicajima, sve to pod okriljem tzv bosnjastva kojim se bosnje ponose i uzdizu sve te zablude toliko da im je to vaznije od cistog izvornog Islama. Neke bosnje (zagovornici bogumilstva i bosnjastva bez islama, imaju cak svoj islamofobicni portal preput mrznje prema islamu i iskrenim Allahovim robovima, svako se moze uvjeriti na ovaj ateisticki portal http://www.bosnjastvo.com, pitam takve bosnje kako ih nije stid, Allah ih kaznio i na ovom i na buducem svijetu.

  #8794
  Anonimno
  Neaktivan

  Jaseer 2012 post=3212 wrote: Nije potrebno ružno govoriti o ovom insanu

  Hoces li nam rijeci zasto nije potrebno ruzno govoriti o ovom insanu, ahlakli Jaseere.
  On ruzno govori o Allahovoj vjeri, izmisljajuci lazi na vjeru Allahovu, a ja trebam sad da pokazujem kako imam ahlak i kako cu rijeci kako je ovaj insan napravio gresku, i ne smijem nista vise da kazem da nenodem u tekfirovce. Da ne nastavljas da mi se suprostavljas da ti odmah kazem nisam do skoro znao za ovog covjeka da postoji, i kada sam saznao da postoji, saznao sam ga po negativnom po pozivanju u nacionalizam, i po izmisljanju lazi na cistu vjeru, pa mi je to dalo hrabrosti da pisem ono sto sam napisao.

  A kad treba nesto protiv neoharidjije da se kaze, nije ti ovakav ahlak.
  Znam da te bole neki komentari, al veruj mi da mene mnogo vise boli kad se izmisljaju lazi na din Allaha Uzvisenog, i kad cujem ovakav govor koji poziva u nacionalizam a ne u obozavanje samo Allaha koja nam je svima obaveza.

  Ja se izivnjavam Jaseere ako nisam dovoljno ahlakli za tvoje shvatanje Islama, ali mene je moj Poslanik sallallahu alejhi we sellem naucio:Ko se poziva na pagansko porijeklo, nedvosmisleno mu recite neka ugrize svog oca za ud.” Ahmed (21236).
  Toliko “ahlakli”.

  #8795
  Anonimno
  Neaktivan

  Jaseer 2012 post=3212 wrote: Nije potrebno ružno govoriti o ovom insanu ali je žalosno da čovjek koje je otišao u daleki svijet da nauči propise naše prelijepe vjere i da po povratku u svoju domovinu poziva svoj narod i druge u Allahovu vjeru bez nahtruha novotarija, eto promovira zlo zvano nacionalizam…….

  Da Allah popravi stanje ovog čovjeka i udalji iz njegovog srca šejtanske vesvese

  Jos je zalosnije da se bas uvijek nadjes TI kada treba braniti (direktno, indirektno, dvosmisleno ili filozofski) ihvanije, murdzije (kuduzovic, ljakic) neprijatelje ove stranice, sufije i slicne. Kao sto ti brat rece, nigdje te nema da kazes nesto protiv gulata ili da podrzis kada se sa ove strane ukazuje na promasaje svih navedenih.
  Zalosno je kolko si ovde da ti je jos mrena na ocima. Mrena koja te vezuje za necije ime (daije) umijesto da slijedis islam i istinu.
  I ti to nikako ne mozes ili neces da prihvatis.
  Zalosno je kolko si ovde i koliko linkova i prijedloga za slusanje predavanja ti imas obraza da kazes nekome da ne govori ruzno u vezi ovoga majmuma. Koji govori ruzno o Islamu.
  Nekad pomislim ha govorio tebi govorio zidu isto je.
  Neda tebi tvoj nefs i slijepa pristrastnost da se okanis svojih sejhova.

  #8797
  Anonimno
  Neaktivan

  Es Selamu Alejkum
  Salahudine, bas me zanima nesto, a to je da mi prokomentarises ovaj govor:

  Bujrum…

  #8798
  Anonimno
  Neaktivan

  @Usama, hajde ti prokomentarisi ovo: Ko se poziva na pagansko porijeklo, nedvosmisleno mu recite neka ugrize svog oca za ud.” Ahmed (21236).

  #8799
  Anonimno
  Neaktivan

  Jaseer 2012 post=3212 wrote: Nije potrebno ružno govoriti o ovom insanu ali je žalosno da čovjek koje je otišao u daleki svijet da nauči propise naše prelijepe vjere i da po povratku u svoju domovinu poziva svoj narod i druge u Allahovu vjeru bez nahtruha novotarija, eto promovira zlo zvano nacionalizam…….

  Da Allah popravi stanje ovog čovjeka i udalji iz njegovog srca šejtanske vesvese

  Taman fino, kao sto Bilibani rece u ovom videu gore.

  :barek:

  #8803
  Anonimno
  Neaktivan

  Sallahudin opet po starom, poteze i dalje taj virtuelni minobacac ali opet na ka svome bratu. Vec sam ti naveo primjer naseg viteza islama Sallahudina Ejjubija, dobro bi bilo posto koristis isti nickname da se ugledas na njega, pa okrenes to virtuelno oruzje prema neprijateljima Islama (a budes blag i lijepog ahlaka prema braci muslimanima kao sto je Sallahudin Ejjubi bio da ga Allah nagradi najljepsom nagradom) a ne kao po obicaju oruzje prema braci.
  Brat Yaseer je jasno upozorio na zablude bosnjastva sa dokazom ali salahudin (kome nismo braca) bi i dalje da trazi kavgu, neznam iz kog razloga, verovatno zato sto postujemo sve ucenjake ehli sunneta, postupamo kao sto postupaju nasi shejhovi (Idriz, Nusret, Porca, Bosnic, Ebu Tejma). Neznam iz kog si ti dzemata salahudine i dali uopste slijedis i postujes neki dzemat od navedenih shejhova jer tvoje ponasanje je u totalnoj kontradikornosti sa nasim shejhovima zato se pripazi malo.
  Stotinu smo puta upozoravali na haridzijske zablude, a ne tretiranje bracom iskrene Allahove robove, optuzivanje bracu za ihvanizam i murdzizam, drsko ponasanje prema onima koji nisu njegovog stava vodi ka izolaciji a takvi su lak plen Balkanu i njegovim ekspertima za optuzivanje svakog za neverstvo, napadanje sljedbenika ehli sunneta. (ocigledno salahudin ne zalazi dovoljno ili se ne druzi sa bracom iz idrizovog, porcinog, nusretovog dzemata inace ne bi ovako istrcavao).

  „O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja; neka sumnjičenja su, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni druge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso umrloga brata svoga, – a vama je to odvratno -, zato se bojte Allaha! Allah, zaista, prima pokajanje i samilostan je.” (Suretu Al-Hudžurat: 12)

  Poslanik, s.a.v.s., nas podučava u slijedećoj predaji, koji je musliman najbolji! Prenosi Abdullah ibn Amr ibn As, r.a., da je čovjek pitao Poslanika, s.a.v.s.,: «Koji je musliman najbolji?» Odgovorio je: «Onaj od čijeg jezika i ruku su sačuvani drugi muslimani.» (Muslim)

  Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,je rekao: “Dosta je čovjeku zla da ponizi svog brata muslimana. Svakom muslimanu je zabranjena krv, imetak i čast drugog muslimana.”

  Bilježi Buhari u svom Sahihu (6502) od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, koji prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Uistinu, Allah Uzvišeni kaže: ‘Onome koji neprijateljski postupa prema Mom iskrenom vjerniku objavljujem rat.’”

  Kaže Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Čuvajte se sumnjičenja, jer je sumnjičenje najgori lažan govor. I nemojte istraživati mahane kod drugih i nemojte uhoditi druge, i nemojte zavidjeti jedni drugima, i nemojte mrziti jedni druge, i nemojte okretati leđa jedni drugima, nego budite braća, o Allahovi robovi.” (Bilježi Buhari, br. 6064; Muslim, br. 2563)

  Kao sto rekoh mi (Usama, Ak47, saur, yaseer, RPG, stazom islama i jos mnogi ovde) i u nasim dzematima kao i u ostalim dzematima koji su na pravome putu smo braca, a ti se zapitaj salahudine dali su ti braca samo oni koji se slazu sa tvojim misljenjem (a sve ostale optuzis i sumnjicis za sve i svasta) ili su ti braca svi iskreni Allahovi robovi koji slijede Kuran i sunnet, postuju nase shejhove i ugledaju se na njihove postupke i ponasanje, ne istrcavaju prije njih u stvarima za koje nisu kompetentni da sami vode idztihad.

  http://http://www.youtube.com/watch?v=r7WDb1eSRKI;feature=share

  http://http://www.youtube.com/watch?v=3fUG7DbGKmY&feature=related;feature=share

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 53)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Allah će pomoći ovu vjeru sa čovjekom grešnikom

0
Rijetka je mogućnost da se u jednom čovjeku nađu i snaga i pouzdanost. Zato je Omer b. el-Hattab r.a. govorio: „Allahu moj, ja ti...

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes