Čiji je internet sajt "Put vjernika"? Američki ili muslimanski?Ko stoji iza sajta?

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Čiji je internet sajt "Put vjernika"? Američki ili muslimanski?Ko stoji iza sajta?

Ova tema sadrži 36 odgovora, ima 7 glasova, zadnji odgovor od: Admin Admin prije 6 godine, 6 mjeseci. This post has been viewed 3110 times

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 37)
 • Autor
  Postovi
 • #10434

  Anonimno

  Čiji je internet sajt “Put vjernika”? Američki ili muslimanski, čije interese zastupa? Da li “Put vjernika” zastupa američke interese?Ukoliko sajt nema ništa da krije neće ovaj post izbrisati! Čiji ste?

  Zanimljivo je da se američki interesi podudaraju sa vašim interesima .Amerikanci u arapskom svijetu dovode islamiste na vlast.Amerikanci rade protiv režima u Siriji a i vi ste na toj strani! Zašto?

  Šta vi i amerikanci imate zajedničko?

  Meni se čini mnogo toga !

  Možda griješim ili ne?

  Napišite, čiji ste !

  #10436

  Anonimno

  Kp je to islamista?! Navedi mi jednog!

  #10437

  Anonimno

  Katar – patuljak velike strateške važnosti

  Američki saveznici, pomagači revolucionara, partneri islamista – mali emirat Katar je postao jedan od važnih aktera na Srednjem i Bliskom istoku. Ali to je opasan hod po žici.

  Katar je mali ali bitan
  Tko traži Katar na karti svijeta, morat će se malo pomučiti. Ta sitna država na poluotoku Perzijskog zaljeva površinom je, naime, pet puta manja od Hrvatske. Njezin politički i gospodarski utjecaj međutim posljednjih godina raste. Glavni razlozi za uzlet Katara su prije svega goleme rezerve zemnog plina kojima raspolaže. Dobit ostvarena eksploatacijom plina omogućuje ovom malom emiratu da financira megalomanske projekte poput svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine, da sudjeluje u vlasništvu velikih europskih koncerna i da financijski potpomaže pobunjeničke pokrete. I još uvijek ostaje više nego dovoljno njegovim stanovnicima kojih je oko milijun i 700 tisuća, od čega samo 300 tisuća ima i katarsko državljanstvo. Oni, naime, imaju najviša primanja po glavi stanovnika na svijetu.

  Na strani revolucionara

  Posljednjih godina je Katar uglavnom imao ulogu posrednika u regionalnim sukobima, u Sudanu, na primjer, ili na jugu Libanona. Od početka Arapskog proljeća je njegova pozicija međutim ojačala. U libijskom sukobu se Katar vrlo rano stavio na stranu Gadafijevih protivnika. Potpora Arapske lige zoni zabrane letova u libijskom zračnom prostoru dobivena je prije svega zbog pritiska Katara i Saudijske Arabije. Katar je čak svojim borbenim zrakoplovima sudjelovao u nadgledanju te zone. Ovaj emirat je bio i prva arapska država koja je priznala Nacionalno prijelazno vijeće u Bengasiju. Emirat je pomagao pobunjenicima i u prodaji libijske nafte. Osim toga, katarska vojska je obučavala pobunjenike i opskrbljivala ih oružjem. Ta politika se isplatila: danas Katar uspješno trguje s novom libijskom vladom.

  I u sirijskom konfliktu se Doha stavila na stranu protivnika režima. Još u studenom 2011. godine Katar je inzistirao na suspendiranju sirijskog članstva u Arapskoj ligi. U međuvremenu katarski premijer i ministar vanjskih poslova šeik Hamad bin Jasim al-Tani traži da se intervencijom arapskih i međunarodnih vojnih jedinica zaustavi krvoproliće u Siriji.

  Zemlja bez stranaka i bez parlamenta

  Razloge za porast utjecaja Katara, smatra Guido Steinberg, stručnjak za Bliski istok njemačke Zaklade za znanost i politiku, treba tražiti prije svega u slabosti tradicionalnih političkih “teškaša” u regiji. Egipat ima pune ruke posla sam sa sobom i ne može ispunjavati tradicionalnu ulogu predvodnika. Saudijska Arabija pati od starosti i pomanjkanja vizije svoje političke elite, a Irak se još uvijek nije stabilizirao. Ovaj vakuum moći sada pokušavaju ispuniti Katarci, kaže Steinberg, ali istovremeno iznosi uvjerenje kako dugoročno gledano Kataru nedostaje političko-vojne težine da bi zauzeo mjesto vodeće sile u regiji.

  Mnogi upućeni promatrači ionako ne vjeruju da Doha podržava revolucionare iz ljubavi prema demokraciji. Katar nije “vjerodostojan”, tvrdi stručnjak za Bliski istok Hamadi el-Aouni s berlinskog Slobodnog sveučilišta (Freie Universität Berlin). Konačno, riječ je o zemlji, kaže, koja je sve samo ne demokratska. Vlastodržac Hamad bin Kalifa al-Tani vodi zemlju od 1995. godine. Na vlast je došao tako što je pučem (bez prolijevanja krvi) svrgnuo s trona svoga oca. Zemlja ima samo takozvano “konzultativno vijeće” čije članove imenuje sam emir. Nema ni parlamenta niti političkih stranaka.

  “Emir nije demokrat, on demokratskom retorikom želi samo pridobiti Zapad za svoju politiku u regiji”, smatra i Guido Steinberg. Al-Tani je doduše podržavao demokratske pokrete u Libiji, Egiptu i Tunisu, ali kada je val tih pokreta prešao i na Kataru susjedni Bahrein, emir se očito prepao pa ga je pomogao krvavo ugušiti.

  Utočište za islamiste

  Očito je da Katar pokušava profitirati od Arapskog proljeća. Pritom Doha pruža prije svega podršku islamističkim snagama iz okružja Muslimanske braće. Ova suradnja ima tradiciju: još od početka 1990-ih Katar pruža islamistima utočište. Pružio ga je i libijskom islamistu Aliju Salabi koji se sada vratio u Libiju. Poznati egipatski televizijski propovjednik Youssef Qaradawi živi u Kataru kao i vođa Hamasa Kaled Mešal. “Katar i Saudijska Arabija zauzimaju se za islamizaciju arapskih država”, tvrdi stručnjak za Bliski istok Steinberg. To potvrđuju i pritužbe predstavnika libijskog Prijelaznog vijeća koji se žale da sada pomoć od Katara dobivaju prije svega islamisti. Stoga su mnogi protivnici islamista u Libiji, Tunisu i Egiptu postali i protivnici Katara, upućuje Steinberg.

  I Iran je neprijateljski nastrojen prema Kataru zbog politike Dohe. Konačno, Teheran je najvažniji saveznik sirijskog režima u regiji. “Ako se pokaže da će Katar većim količinama oružja opskrbljivati sirijske pobunjenike i ako se Iran bude morao više pomučiti kako bi sirijski režim ostao na vlasti, neće se moći izbjeći veći sukobi”, tvrdi Guido Steinberg. Do sada je katarsko vodstvo uvijek uspijevalo izbjeći provokacije velikog susjeda. Katar s Iranom dijeli najveće plinsko polje na svijetu, pa su ove dvije zemlje ovisne o dobroj suradnji.

  Katar s druge strane računa i s pomoći od američke vojne nazočnosti u zemlji. Od 2003. godine najveća američka zračna baza u regiji nalazi se u katarskom Udaidu. Jedno je, uza sva pitanja, izvjesno: novi politički angažman Katara u regiji je opasan hod po žici.

  Autori: Nils Naumann/Dunja Dragojević

  Izvor:

  http://www.nacional.hr/clanak/127589/katar-patuljak-velike-strateske-vaznosti

  #10438

  Anonimno

  Postavila sam ti konkretno pitanje! Navedi mi jednog islamistu postavljenog na vlast arapskih zemalja!

  Sama pomisao na kombinaciju islamiste i amerike je nemoguca, zato te pitam navedi mi jednog islamistu postavljenog na vlast!

  Zanima te ciji smo?! Allahovi!

  Zanima te za cije interese radimo? Za Allahove interese! Sto znaci pozivanje ljudi ka Njemu i uspostava Njegove vlasti na zemlji!

  Zanima te nas odnos prema Americi? Neprijatelji jedni drugima do groba! Za detaljnije podatke prelistaj sajt!

  Svako se danas moze imenovati islamistom i ispoljavati prividne odlike istog, ali zna se sta podrazumijeva pojam islamista, koga se takvi odricu i sa kim prijateljuju! Tvoje tvrdnje zrace kontradiktornoscu iz svake druge rijeci!

  #10440

  Anonimno

  Auu, šta sad da radimo, ovaj nas razotkri 🙁 ako ovi iz casopisa Saff vide ovo, razglasiće svima, neeeeeeeee!

  #10441

  Anonimno

  O Amerikancima koji su postali mudžahedini i borili se u ime islama u Bosni, Čečeniji, Somaliji
  Petak, 13 Maj 2011 13:37

  “Došli su i pitali me da li znam neke od vojnika, koji su prihvatili islam, vratili se u Sjedinjene Države, napustili američku vojsku, a možda bi željeli da odu u Bosnu kako bi pomogli obučavanje Bosanaca. Prema onom to su rekli tražili su A-Tim specijalista koji bi otišao i obučavao ih kako bi se oduprili srpskim pokoljima”.

  Kada su se američki vojnici 1992. godine smjestili u Saudijskoj Arabiji kako bi branili ovu zemlju odSadama Huseina, neki saudijski zvaničnici su u tome vidjeli rijetku priliku. Knjiga Johna M. Bergerarazotkriva prikrivanje grupe koja je pripremala “Dan terora” u New Yorku 1993. i drugih grupa ekstremista, iza legitimnih ciljeva odbrane ugroženih muslimanskih naroda, u različitim konfliktima širom svijeta za potpuno drugačije ciljeve

  Oni su Amerikanci i mudžahedini. Borili su se ime islama u dalekim ratovima. Bilo ih je na stotine od 1979. Sada su priče o njima po prvi put objedinjene iza korica jedne knjige, koja se objavljuje upravo nakon ubistva Osame bin Ladena, vođe Al-Kaide u akciji američkih specijalnih snaga u Pakistanu i pokušaja ubistva bespilotnom letjelicom u Jemenu Anvara Al-Awlakija, jednog od mogućih Bin Ladenovih nasljednika koji je rođen i obrazovan u Sjedinjenim Državama. Knjiga Džihad Džo (Jihad Joe) autora Johna Berbera pojavit će se ovog vikenda na policama knjižara širom Sjedinjenih Država i nesumnjivo utjecati na američku nacionalnu debatu o ovom problemu. “Amerikanci su se borili protiv Sovjeta u Afganistanu, najmanje jedan američki džavljanin je bio prisutan tokom osnivanja Al-Kaide. Amerikanci su išli u džihad u Bosnu, Čečeniju, Somaliju i Jemen. Gotovo svaki značajan teroristički napad na SAD – uključujući 11. septembar je uključivao Amerikance kao dobrovoljne suizvršioce”, piše Berger.

  Navode se brojni primjeri: Abdul Rashid je rođen u Brooklynu a borio se protiv Sovjeta u Afganistanu;Randall Royer, rođen u St. Louisu, borio se u Bosni; Adam Gadhan, rođen u Kaliforniji, sada je postao medijski šef Al-Kaide; Anwar al-Awlaki, rođen u Novom Meksiku, pomagao je i duhovno savjetovao neke od otmičara aviona 11. septembra; Omar Hammami, rođen u Alabami, bori se u Somaliji; Mohamed Loay Bayazid, jedan od utemeljetilja Al-Kaide, rođen u Cansas Cityju; Mustafa Shalafi “bruklinski princ antisovjetskog džihada”; Ali Mohamed, “Bin Ladenov špijun u američkoj vojsci”; Jose Padilla, “prljavi bombaš iz Chicagoa”; Nidal Hassan, ubica iz Fort Hooda; Faisal Shazad, kome je suđeno za pokušaj bombaškog napada na Times Squareu, Zach Cheeser, koji je prijetio autorima South Parka i brojni drugi.

  Kurs za vojnike Za čitaoce u Bosni i Hercegovini izdvaja se po značaju poglavlje u kome se objašnjava Projekat Bosna, kao naziv operacije u kojoj je u Bosnu trebalo uputiti američke vojne instruktore i specijaliste, koji su tokom boravka u Saudijskoj Arabiji prešli na islam. Berger opisuje džihad u Bosni kao najjasniji primjer “motiva odbrane ugroženih muslimana” kao ključnog motiva zbog kojeg neko odlazi u džihad, nasuprot naprimjer tumačenjima nekih šejhova, kao što je Awlaki, o izgradnji hilafeta, kao opće islamske države koja bi uključivala brojne muslimanske narode i teritorije. “Srpski napadi na bosanske Muslimane su dali jasan racionalni razlog zbog kojeg bi Muslimani širom svijeta trebali da pomognu ili slanjem boraca ili finansiranjem njihove borbe”, navodi Berger. Ali, Berger takođe razotkriva kamufliranje, prikrivanje stvarnih ciljeva nekih grupa džihadista iza genocidnog rata u Bosni. Upravo o takvom prikrivanju je riječ u poglavlju “Projekat Bosna”.

  Kada su se američki vojnici 1992. godine smjestili u Saudijskoj Arabiji kako bi branili ovu zemlju odSadama Huseina, neki saudijski zvaničnici su u tome vidjeli rijetku priliku. Osmislili su kurs koji je navodno trebao da vojnike poduči osnovama arapske kulture, a to je bio u realnosti evangelistički napor, kojeg je predvodio Bilal Philips, konvertit na islam, koji je prethodno živio na Jamajci, Kanadi i u Sjedinjenim Državama, na rubu sa “rock and drug” scenom, komunistima i crnim nacionalistima, dok nije nakon obrazovanja u Saudijskoj Arabiji postao pripadnik religijske jedinice saudijskih zračnih snaga. Informativni šator je ubrzo postao poznat kao “šator za konvertovanje”, kada je prema Philipsovim tvrdnjama broj prelaznika dostigao 20 na dan. Ovaj “kamp za kulturne informacije” radio je 24 sata dnevno tokom šest mjeseci. “Prvo smo pripremali vojnike mentalno”, rekao je Philips u intervju sa Bergerom 2003. godine. “Potom se jedan član tima, sa iskustvom u medijima i američkoj psihologiji, obraćao grupi od 200-250 vojnika. Philipsov tim je konvertovao oko 3.000 američkih vojnika, prikupio njihove adrese i usmjerio ih prema islamskim centrima u SAD-u. Kada je počeo rat u Bosni, Philips je zamoljen od vojnih kontakata da pronađe dobrovoljce za rat u Bosni: “Došli su i pitali me da li znam neke od vojnika, koji su prihvatili islam, vratili se u Sjedinjene Države, napustili američku vojsku, a možda bi željeli da odu u Bosnu kako bi pomogli obučavanje Bosanaca. Prema onom to su rekli tražili su A-Tim specijalista koji bi otišao i obučavao ih kako bi se oduprili srpskim pokoljima”, rekao je Philips Bergeru.

  TWRA i slijepi šejh Kao prvi korak koji je načinio Phillips da pronađe, organizira i pošalje A-Tim specijalista za Bosnu, bilo je njegovo putovanje u Švicarsku radi susreta sa predstavnicima Vlade BiH. Tamo se Philips susreo sa Hasanom Čengićem, koji se opisuje kao imam, blizak prijatelj sa Alijom Izetbegovićem i dobavljač oružja za Armiju BiH. Opisuje se i kako su donacije usmjeravane putem TWRA, kojom je upravljao Sudanac Fatih al Hasanein. “Čengić je vrlo interesantna osoba koju smo pratili dugo vremena, ali nismo mogli završiti s njim. Ali bilo je jasno da je on sposoban da osigura puno oružja za Bosnu. Bio je značajan krijumičar oružja”, prisjeća seMike Scheuer, koji je prevodio analitički tim CIA-e za sunitske ekstremiste tokom rata u Bosni.

  Berger navodi da je TWRA, osim trgovine pružjem, podržavala islamski ekstremizam. “Omar Abdel Rahman (egipatski slijepi šejh, veteran rata u Afganistanu, osuđen u SAD-u poslije prvog napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku 1993. godine) je bio blisko povezan sa TWRA, koja je distribuirala njegove hutbe u Evropi. Najmanje jednom, Rahman je poslao predstavnika iz New Yorka u Beč, u sjedište TWRA, ali je on vraćen sa granice.

  Čengić se složio da osigura Philipsu potrebna sredstva kako bi regrutovao američke veterane”. Sredstva dobijena od TWRA bi poslužila za pokriće troškova i putovanja ovih veterana. “Čengić se takođe složio da kompenzira porodice ovih veterana, ukoliko bi bilo ko od njih bio ubijen”. Poslije sastanka sa Čengićem, Philips je počeo potragu za svojim vojnim kontaktima u Sjedinjenim Državama, kako bi pronašao i regrutovao veterane koji bi bili voljni da idu u Bosnu. Phillips je regrutovao desetinu veterana, uključujući nekoliko pripadnika specijalnih snaga i oni su u dvije grupe, po pet-šest ljudi, prebačeni u Bosnu, ali i dalje niko ne zna kako. Uspostavili su kamp u blizini Tuzle, i većina je otišla nakon što su obučili malu grupu mudžahedina.

  U jesen 1992. Philips i Tahir (jedan od njegovih instruktora iz Saudijske Arabije koji se kasnije priključio Bin Ladenu i on ga je poslao kao svog izviđača u Bosnu) pokušali su da pošalju treću grupu američkih veterana u Bosnu. Philips osporava tvrdnje da je Tahir bio član Al-Kaide, ali Berger tvrdi da su obavještajni dokazi koji povezuju Tahira sa Al-Kaidom snažni. Prije nego što je napustio Projekat Bosna, Tahir je predao svoje dužnosti Abdul Rashidu iz Brooklyna koji je gotovo izgubio nogu boreći se protiv Sovjeta.

  Rashid je uskoro otišao sa Philipsom u ambasadu Saudijske Arabije u Washingtonu radi susreta sa jednim saudijskim princem. Potom je dobio od jednog bivšeg marinca, koji je prešao na islam, listu vojnika koji bi uskoro mogli da napuste američku vojsku te bi možda željeli da idu u Bosnu kao treneri. Združeni tim za terorizam FBI-a je već neko vrijeme tragao za Abdul Rashidom ali je uspio da ga identifikuje tek u decembru 1992. godine. Agenti FBI-a su posumnjali da Rashid ne nabavlja oružje i dobrovoljce za Bosnu nego za terorizam unutar granica Sjedinjenih Država.

  Tom Corrigan je bio detektiv NYPD-a u to vrijeme i on objašnjava šta se dešavalo u ovoj istrazi protiv Rashida. Kada je Rashid shvatio da ne može okupiti tim veterana za Bosnu, dao je Phillipsu novi prijedlog – da on vojno obučava u New Yorku muslimanske dobrovoljce koji nisu bili američki vojni veterani. Ali, okupljene dobrovoljce koji su se pripremali za rat u Bosni, pratio je FBI. Bilal Philips je odveo Rashida u Beč, kako bi se susreo sa Hasaneinovim bratom Sukarnom. “Napustio je TWRA sa puno keša. Prvi put vraćajući se iz Beča ponio je sa sobom 10 hiljada dolara u džepu i deset hiljada dolara sakriveno u hlačama, kako bi izbjegao carinske zabrane. Ukupno su on i Abu Ubadiah donijeli iz Beča u New York do 100 hljada maraka za Projekat Bosna. Niko od dobrovoljaca nije, međutim, otišao u Bosnu, nego su se pripremali za Dan terora u New Yorku, napadom na njujorške znamenitosti, zbog čega su uhapšeni i osuđeni.”

  Skriveni ciljevi Naravno, ova priča iz 1993. godine je detaljno obrađena u Bergerovoj knjizi i njeni čitaoci će pronaći brojne detalje o Projektu Bosna i njegovim učesnicima koje nije moguće navesti u jednom kratkom prikazu. Berger ispituje vezu između plana zavjere napada na njujorške znamenitosti i rata u Bosni: “Bez bosanskog rata, kao načina za privlačenje i okupljanje učesnika, zavjera ne bi uspjela da dostigne kritičnu masu. Iako TWRA nije finansirala bombaški napad direktno, ona jeste finansirala aktivnosti koje su okupile većinu učesnika zajedno. Većina učesnika je uključena u zavjeru, kroz uvjeravanje da se spremaju za borbu u ime Bosanaca, bilo kao treneri, mudžahedini ili unutar mreže podrške u SAD-u.

  Nekada je taj izgovor bio tanak, nekada intenzivan, ali svaki od devet ljudi koji su osuđeni za pripremu Dana Terora u New Yorku, tvrdi da je bio uključen u te aktivnosti zbog Bosne. Trake na kojima su prisluškivani razgovori članova ove grupe i snimci praćenja jasno potvruđuju tvrdnje zavjerenika da su se izvorno priključili ovoj grupi zbog toga što su mislili da rade nešto za Bosnu. Lideri grupe su se fiksirali za Bosnu i beskonačno raspravljali o tome šta mogu da urade da pomognu bosanskim muslimanima”, objašnjava Berger u jednoj uravnoteženoj analizi, koja nema političke ili neke druge skrivene ciljeve.

  U knjizi se navode citati iz ovih prisluškivanih razgovora u kojima se pominje i Safet Ćatović, kao osoba koja je također kontaktirala sa grupom kasnije osuđenih. Ćatović je navodno radio za Misiju BiH pri UN-u, a u ovoj knjizi se opisuje kao osoba sa bliskim vezama sa Hasanom Čengićem.

  Knjiga Johna M. Bergera razotkriva prikrivanje grupe koja je pripremala Dan terora u New Yorku 1993. i drugih grupa ekstremista, iza legitimnih ciljeva obrane ugroženih muslimanskih naroda, u različitim konfliktima širom svijeta za potpuno drugačije ciljeve.

  (DEPO/Krupljani.BA)

  Izvor:

  http://www.krupljani.ba/vijesti-iz-bih/61-vijesti/1611-o-amerikancima-koji-su-postali-mudahedini-i-borili-se-u-ime-islama-u-bosni-eeniji-somaliji

  I SUVIŠE JE POVEZANOSTI IZMEĐU AMERIKANACA I takozvanih “MUDŽAHIDINA”, I SUVIŠE JEDNI DRUGIMA IDU NA RUKU, AMERIKANCI FINANSIRAJU, AMERIKANCI UBACUJU SVOJE VOJNIKE U TAKOZVANI “MUDŽAHIDINSKI POKRET” ILI ŠTA JE VEĆ.SVE TO NEAKO DJELUJE KAO UVEZANA IGRA JEDNIH I DRUGIH I PREDSTAVA ZA NAIVNE BUDALE KOJE MISLE DA SU ONI KO FOL JEDNI PROTIV DRUGIH.INTERESI IM SE POKLAPAJU I JEDNI BEZ DRUGIH NE MOGU ! AMERIKANCIMA JE PRIJEKO POTREBNA PRIČA O TAKOZVANOJ “AL-KAIDI ” KOJA JE ISTINI ZA VOLJU SAMO AMERIČKA IZMIŠLJENA PRIČA U REŽIJI CIA-e. AKO GRIJEŠIM NEKA NEKO DEMANTIRA ARGUMENTIMA!

  TAKOZVANI OSAMA BIN LADIN ILI KO ZNA KO JE TO VEĆ JE BIO AMERIČKI AGENT, OBAVJEŠTAJAC, ŠPIJUN !!! SVE SU TO AMERIČKI LJUDI !!!

  #10442

  Anonimno

  Postajes dosadna. Na pitanja postavljena su ti datio odgovori, kratko i jasno. Od tebe dobivam eseje koji cak sto vise ne idu u prilog tvojim tvrdnjama zbog nepoznavanja sustine islama i sta znaci biti musliman. Niti poznajes ciljeve Amerike za islamski svijet i muslimane niti poznajes ciljeve muslimana za cio svijet, pogotovo ne metode do ostvarenja cilja, stoga je vrlo lahko umotati te u eseje i tvojom logikom manipulisati da bi dosla do zakljucka da su Amerika i muslimani na istom.

  Pitam se kako ti sada oslobidit um iz tih medijskih okova i navesti te da sama upravljas njime.

  #10443

  Anonimno

  Takozvano “Arapsko proljeće”, arapske revolucije su odgovor sve islamisti dolaze na vlast.A takozvani mudžahidini i “Al Kaida” (špijunska američka izmišljotina) uz svesrdnu američku finansijsku, vojnu, materijalnu i svaku drugu vrstu pomoći ih dovode na vlast.Kako sad to???Znači amerikanci, takozvani mudžahidini (američka Al Kaida ) su saveznici i na istom putu.

  #10444

  Anonimno

  KO VAS FINANSIRA ? PLAĆATE LI POREZ NA DOBIT? KOME PLAĆATE POREZ? KOD KOGA VAM JE REGISTROVANA INTERNET DOMENA?ISPRED KOJE ORGANIZACIJE NASTUPATE I GDJE STE REGISTROVANI? PITANJE ZA ADMINISTRACIJU SAJTA “PUT VJERNIKA.MOŽE LI SE ZNATI KO UREĐUJE SAJT , ADRESA ŽIVLJENJA ILI BAREM DRŽAVA?

  #10445

  Anonimno

  I SUVIŠE JE POVEZANOSTI IZMEĐU AMERIKANACA I takozvanih “MUDŽAHIDINA”, I SUVIŠE JEDNI DRUGIMA IDU NA RUKU, AMERIKANCI FINANSIRAJU, AMERIKANCI UBACUJU SVOJE VOJNIKE U TAKOZVANI “MUDŽAHIDINSKI POKRET” ILI ŠTA JE VEĆ.SVE TO NEAKO DJELUJE KAO UVEZANA IGRA JEDNIH I DRUGIH I PREDSTAVA ZA NAIVNE BUDALE KOJE MISLE DA SU ONI KO FOL JEDNI PROTIV DRUGIH.INTERESI IM SE POKLAPAJU I JEDNI BEZ DRUGIH NE MOGU ! AMERIKANCIMA JE PRIJEKO POTREBNA PRIČA O TAKOZVANOJ “AL-KAIDI ” KOJA JE ISTINI ZA VOLJU SAMO AMERIČKA IZMIŠLJENA PRIČA U REŽIJI CIA-e. AKO GRIJEŠIM NEKA NEKO DEMANTIRA ARGUMENTIMA!

  Ovo si naknadno postirala, daj mi sada jedan argumenat iz desavanja u cijelom islamskom svijetu da Amerikanci finansiraju mudzahide, gdje god se vodi dzihad, daj mi jednu zemlju koja finansira mudzahide. Neces navesti ni jednu. Jer su Americke trupe broj jedan neprijatelj protiv mudzahida i njihovih interesa.

  Jedina naivna i slijepa osoba ovdje si ti. I po tome se ne razlikujes od svakog neinformisanog gradjanina ove drzave koji Ameriku drze za veeelikog prijatelja jer je bombardirao srbe (nakon sto je dozvolio genocid nad bosnjacima od tih istih srba, valjda bilo vrijeme raspusta i godisnjih pa nisu mogli zaustaviti masakar, vec nakon njega “pomogli”) Potom, opce poznata je cinjenica o napreovanjima mudzahida u Bosni protiv nevjernika i ustasa i cetnika te njihov bijeg, i opce poznati su Americi interesei mudzahida, tj da od Bosne naparave istinsku islamsku drzavu. Shokirani njihovim dostignucima @uliejcu@ u akciju i kite se perjem mudzahida kako su oni ti koji su pomogli Bosnu! A potom nakon prislinog prestanka daljnjih napredovanja mudzahida (koji su pristali na mir sa cetnicima i ustasama zbog naroda napacenog a ne sto im je bio cilj tu stati) sta radi ta ista Amerika? Sta naredjuje svojim psicima BiH politicarima? HAPSENJE I PROGONSTVO mudzahida!!! Aferim ti na logici kada poklapas interese Amerike i mudzahida! Vrlo argumentovano nema sta!

  Zanimaju li te cinjenice od drugim zemljama i Americkoj ulozi u njima?!!

  Zar ne vidis da se Amerika postavlja kao “prijatelj” muslimana, naroda islamskih zemalja bas onda kada postoji opasnost od napretka uspostave Allahovog zakona U SRCIMA ljudi, a kamo li da se uspostavi kao zakon drzave. Oni ulijecu sa svojom “pomoci” protiv tirana kioje su sami postavili, da bi potom postavili na izgled finog muslimana, koji ce nista drugo biti nego njihova marioneta. Jer upamti:

  NIKADA NECE SHERIJAT BITI POSTAVLJEN OD AMERIKE (CITAJ ISLAMISTA BITI POSTAVLJEN NA VLAST)

  i to ne samo zato sto Amerika ne zeli ni pedalj na zemaljskoj kugli da njime vlada sherijat osim ako se oni pitaju stepenu sprovodjenja istog (kao sto je slucaj sa Saudijom), nego i zbog toga sto ni jedan islamista u pravom smislu te rijeci, nece dozvoliti da ga nevjernik postavlja za upravljanje pedljom zemlje a kamo li citavom drzavom. Vec ce na vlast doci preko odluke najucenijih (u vjeri) i vladati sherijatom bez dozvole nevjerniku da zucne ista za ili protiv Allahova zakona a kamo li da se pita za sprovodjenje ili nesprovodjenje istog.

  #10447

  Anonimno

  Dobrica post=5059 wrote: KO VAS FINANSIRA ? PLAĆATE LI POREZ NA DOBIT? KOME PLAĆATE POREZ? KOD KOGA VAM JE REGISTROVANA INTERNET DOMENA?ISPRED KOJE ORGANIZACIJE NASTUPATE I GDJE STE REGISTROVANI? PITANJE ZA ADMINISTRACIJU SAJTA “PUT VJERNIKA.MOŽE LI SE ZNATI KO UREĐUJE SAJT , ADRESA ŽIVLJENJA ILI BAREM DRŽAVA?

  Smiri se, diši polako 🙂

  P.S. Trazi i matični broj kao i broj lične karte, jer šteta, toliki spisak zahteva, a da to izostaviš 🙂

  #10448

  Anonimno

  Samo konstatiram da je i suviše povezanosti i suviše je nejasnoća i suviše je “mutna slika” i suviše , svega je i suviše da se više ne može razlikovati istina od laži…Toliko je smutnje na zemlji da više ništa nije jasno niti možeš više ikome vjerovati ko je čiji i za koga radi..
  Ovaj sajt mi je lično sumnjiv i iz razloga što nije zabranjen jer objavljuje neke stvari koje su u najmanjem sporne sa aktuelnog pravnog aspekata.
  Ne razumijem zašto tolika tolerancija prema ovom sajtu a velika većina drugih islamskih organizacija su ugašene i protjerane.Kako se eto vi održavate? Zašto vas ne zabranjuju? Imate li nekih problema sa zakonom, da li vas ko poziva na informativne razgovore i slično?

  Ispred koje organizacije nastupa ovaj internet sajt “Put vjernika”…

  Koja je organizacija?

  #10449

  Anonimno

  Eto samo jedno ispred koje organizacije nastupate? Gdje ste registrovani kao organizacija?

  #10450

  Anonimno

  Dobrica post=5063 wrote: Ispred koje organizacije nastupa ovaj internet sajt “Put vjernika”…

  Koja je organizacija?

  Sigurno si čuo za vjeru ISLAM, e to je ta “organizacija”

  #10451

  Anonimno

  Dobro neka vam bude, samo još me više ta vaša tajnovitost dovodi u stanje nepovjerenja…

  Ko je pred Bogom čist nema razloga da se skriva.

  Objavljujete javno sadržaje, objavljujete tekstove , pozivate se na Boga a ovamo niko ne zna ni ko ste ni šta ste.Niste kao što je običaj na drugim sajtovima ostavili svoje podatke, niti ime, niti prezime, niti podatke o organizaciji, niti podatke o uredništvu niti adresu, ama baš ništa.

  Zašto?

  Drugi internet sajtovi to ne rade tako.

  Drugi sajtovi ostavljaju svoje kontakt informacije ali vi ne!

  Zašto?

  Zar vi ne biste sumnjali? Da vas neko na nešto upućuje a skriva se ?

  Sumnjivo , baš sumnjivo !!!

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 37)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj