Definicija selefija Imrana Huseina

 • This topic has 5 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 9 years, 8 months by Anonimno. This post has been viewed 612 times
Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Autor
  Postovi
 • #12913
  Anonimno
  Neaktivan

  http://www.youtube.com/watch?v=GGmdL8VWkso&feature=relmfu

  Mislim da je promasio mnogo.
  Kako ne zna da je poslanik Muhammed, salallahu alejhi veselem, bio u savezu ili ugovoru sa jevrejima protiv musrika?! Ako se ne slazemo sa Amerikom ili bilo s kim u nekim stvarima, ne znaci da se ne slazemo u svim stvarima.

  #12914
  Anonimno
  Neaktivan

  U cemu na primjer @crnezastave? Jedenju halal hamburgera i pomfrita? Evo jedan islamski osmjeh za tebe, shalim se malo :0))))

  #12915
  Anonimno
  Neaktivan

  A za papirni novac, zar ne zna da je papirni novac i cekovi od muslimana iz sjeverne Afrike?

  O vjernici, zapišite kada jedan od drugog pozajmljujete do određenog roka. I neka jedan pisar između vas to vjerno napiše i neka se pisar ne uzdržava da napiše, ta Allah ga je poučio; neka on piše, a dužnik neka mu u pero kazuje i neka se boji Allaha, Gospodara svoga, i neka ne umanji ništa od toga. A ako je dužnik rasipnik ili slab, ili ako nije u stanju da u pero kazuje, onda neka kazuje njegov staratelj, i to vjerno. I navedite dva svjedoka, dva muškarca vaša, a ako nema dvojice muškaraca, onda jednog muškarca i dvije žene, koje prihvatate kao svjedoke; ako jedna od njih dvije zaboravi, neka je druga podsjeti. Svjedoci treba na svaki poziv da se odazovu. I neka vam ne bude mrsko da ga utanačite pismeno, bio mali ili veliki, s naznakom roka vraćanja. To vam je kod Allaha ispravnije i prilikom svjedočenja jače, i da ne sumnjate – bolje; ali, ako je riječ o robi koju iz ruke u ruku obrćete, onda nećete zgriješiti ako to ne zapišete. Navedite svjedoke i kada kupoprodajne ugovore zaključujete i neka ne bude oštećen ni pisar, ni svjedok. A ako to učinite, onda ste zgriješili. I bojte se Allaha, – Allah vas uči, i Allah sve zna.

  #12918
  Anonimno
  Neaktivan

  Muhammed_8 post=7772 wrote: U cemu na primjer @crnezastave? Jedenju halal hamburgera i pomfrita? Evo jedan islamski osmjeh za tebe, shalim se malo :0))))

  Pa vjernike kojim je dao Allah da vide sto On vidi naziva sufije, a kojima nije selefije, a ustvari to su vjernici uglavnom prepoznatljivi kao mudzahidi, ucenjaci i svakako pobozni. Za njega sufije kao on(?) koji ne ratuju vide sto im Allah pokaze sto On vidi, a selefije koji ne ratuju, ne.
  On se osvrnuo samo na jedan dio selefija (koji nisu u ratu), i to su za njega selefije – akida selefija, a drugi kao da ne postoji, (ili ih zaboravio..)
  U svakom slucaju zanimljiv je:)

  #12920
  Anonimno
  Neaktivan

  crnezastave1 post=7773 wrote: A za papirni novac, zar ne zna da je papirni novac i cekovi od muslimana iz sjeverne Afrike?

  Jedno je “crnezastave” kad papir predstavlja potvrdu za novac i podržan je u pravoj vrijednosti negdje, a drugo je današnji papirni novac koji je u šaci židovko-cionističko-bankarske gamadi koja se može igrati sa vrijednosti novca kako god želi i onda samo poslati kvazi ekonomske eksperte koji će narodu “objasniti” zašto se to desilo.

  Evo jedan mali skromni primjer halal i haram US dolara. Nadam se da razumiješ.

  Attached files

  #12922
  Anonimno
  Neaktivan

  To su samo cifre koje treba da se izjednace.

  Pare su kao voda ili kisa, ako raspolazes sa vodom kako treba basca ce rasti, ali ako Allah da da voda bude gorka, ako nema bereketa u njoj, nece biti nista, to se desava americkom dolaru u Avganistanu, nema plodova, dok je basca islama sve zelenija.

Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Allah će pomoći ovu vjeru sa čovjekom grešnikom

0
Rijetka je mogućnost da se u jednom čovjeku nađu i snaga i pouzdanost. Zato je Omer b. el-Hattab r.a. govorio: „Allahu moj, ja ti...

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes