DJECA SOMALIJE UMIRU OD GLADI, +VIDEO.

 • This topic has 2 odgovora, 2 glasa, and was last updated prije 8 years, 3 months by AvatarAnonimno. This post has been viewed 584 times
Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #6089
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  Subota, 18 Februar 2012 15:41

  DJECA SOMALIJE UMIRU OD GLADI, +VIDEO.

  Urgentni poziv svim muslimanima svijeta!

  Kako poslati pomoć?

  O muslimani cijelog svijeta, ovo je poziv vama, ovaj poziv je bio aktuelan u blagoslovljenim danima mjeseca Ramazana, on je o muslimani važeći i danas. DJECA SOMALIJE UMIRU OD GLADI. Muslimanski narod Somalije vas poziva u pomoć, pa makar sa jednim dolarom/eurom koji će ugasiti žeđ grupi vjernika i njihovim porodicama.

  Prema podacima vladinih i nevladinih organizacija do sada je od gladi i žeđi u Somaliji umrlo oko 30 000 (trideset hiljada) djece mlađe od 5 godina, dok oko 600 000 prijeti smrt od gladi i žeđi u bliskoj budućnosti. Zar da ummet Poslanika sallAllahu alejhi we sellem dopusti da njegova djeca umiru od gladi u najvećim mukama!? O brate, o sestro, kakav si ti odgovor pripremio za Allaha na Sudnjem danu, kada te bude upitao o somalijskoj djeci koja su umrla od gladi i žeđi, kada te bude upitao o tvojoj braći i sestrama u Somaliji koji su u smrtnim mukama od gladi prihvatili kršćanstvo, jer je to bio uslov da bi od strane kršćanskih misionara dobili pomoć!

  Da braćo i sestre u islamu, jedan euro od svake osobe koja vjeruje u Allaha, je dovoljan da presječe put trgovcima krvlju, ratnim profiterima i drugim kriminalcima, među kojima i krstaški misionari, koji rade na pokrštavanju gladnih muslimana u zamjenu za jednu vreću riže i vrč vode.

  Malo muslimana u svijetu zna da je ponosni somalijski narod uspostavio Šerijat, te da je samo Allaha uzeo za Zakonodavca i Vladara, što je rasrdilo Ameriku i Zapad, koji su 2006. godine naoružali i poslali etiopske kršćanske vojnike kako bi pokorili postojani somalijski muslimanski narod. Nakon nekoliko godina, etiopijski krstaši su poraženi, a ulogu američkog agenta su preuzeli somalijski munafici, ekstremne sufije, demokrate i sekularisti, koje su Amerika i Zapad potpomogli sa oko 6 000 krstaških vojnika iz Ugande i Burundija. Zadnjih nekoliko godina, somalijski mudžahidi su imali iuzetne uspjehe u oslobađanju Somalije od krstaša i njihovih slugu. Gotovo kompletna južna i centralna Somalija su oslobođeni. Vodila se borba za nekoliko kvartova u Mogadišu, koji su ostali pod vlašću marioneta i njihovih krstaških zaštitnika.

  Ali krstaši na čelu sa Satanističkim Američkim Državama (SAD) nisu ostali ravnodušni na uspjehe mudžahida, već su kovali svoj pakleni plan. Zadnjih godina, WFP (World Food Program – Svjetski program za hranu) koji djeluje kao instrument američke spoljne politike, kompletno je uništio krhku somalijsku poljoprivredu, tako što je u vrijeme žetve i berbe, kada su somalijski farmeri trebali da prodaju svoje proizvode, na somalijsko tržište besplatno distribuirao namirnice, što je uništilo somalijsku poljoprivredu.

  Nakon što je uništena kakva takva somalijska poljoprivreda, čekalo se na sušu. Allah zna, ali je i te kako vjerovatno da je suša djelo američkih agencija za klimatske promjene, jer je poznata stvar da su, Allahovom voljom, vojnici Dedždžala, Amerika i njeni saveznici, uspjeli mnogo puta da izazovu vještačke kiše, pa nas ne čudi ako su uspjeli izazvati i sušu, jer ako se pogleda na mapu sušom pogođene teritorije, vidi se da je suša najžešće pogodila dio Somalije koji je pod vlašću mudžahida, kao i teritoriju Ogadena, djela Etiopije u kojem žive Somalijci i u kojem postoji oružani otpor etiopskoj okupaciji, a krstaška Etiopija je zemlja koja prima najveću pomoć i podršku Amerike od svih afričkih zemalja.

  I zaista, Allahovi neprijatelji su djelom uspjeli u nakani, jer su se mudžahidi, pod pritiskom gladi, a Allah najbolje zna, povukli iz Mogadiša, a hiljade izbjeglica sa teritorija koje su bile pod kontrolom mudžahida, hrli ka Mogadišu kako bi od krstaških organizacija i somalijskih otpadnika potražili malo hrane i gutljaj vode.

  U prilog ovome govori i činjenica da je marionetska somalijska vlada proglasila glad tek nakon što je umrlo 29 000 djece mlađe od 5 godina, mahom u oblastima pod kontrolom mudžahida. Tako su Allahovi neprijatelji od krstaša, zajedno sa svojim somalijskim podanicima uspjeli natjerati mudžahide na povlačenje iz Mogadiša, a konačni cilj je slamanje mudžahida na čitavoj teritoriji Somalije.

  Ovog puta su satanističke demokratske snage Amerike i Zapada odlučile da mudžahide unište, ne okupacijom i raketama, što je izuzetno skupo, već glađu, nakon što su stvorili preduslove za istu. Oni očekuju da će glađu izmoreni herojski narod Somalije dobrovoljno zatražiti od mudžahida kapitulaciju, kako ne bi pomrli od gladi.

  Također, trebamo znati da dobar dio pomoći koja se širom svijeta prikuplja za gladne u Somaliji završava u rukama američkih marioneta iz redova tzv. privremene somalijske vlade. Tako ovu pomoć somalijski otpadnici koriste kao izuzetno efikasno oružje protiv mudžahida, jer hiljade muslimana hrli ka otpadnicima u Mogadišu, kako bi se spasili od gladi.

  Dakle, somalijskom narodu nećete pomoći ako samo uplatite sredstva, jer ona mogu biti upotrijebljena protiv naroda i mudžahida, nego ako sredstva uplatite organizaciji koja će ih dostaviti gladnima, a ne političarima i ratnim profiterima. Pa, kako onda poslati pomoć gladnima u Somaliji, a da ta pomoć stigne onima kojima je namijenjena?

  U svijetu operira više humanitarnih organizacija sa islamskim predznakom. Neke od njih su pouzdane, dok su druge samo instrument američke spoljne politike.

  Put vjerika je zadnjih sedmica tražio pouzdanu humanitarnu organizaciju koja će ispuniti emanet koji je preuzela i pomoć isporučiti onima kojima je namijenjena. Konsultujući se sa upućenima, učenim ljudima i mnogim članovima islamskih forumova i stranica, pokazalo se da humanitarna organizacija Ummah Welfare Trust (UWT) stoji na samom vrhu pouzdanih organizacija koje vjerno i savjesno vrše distribuciju vaše pomoći tamo gdje ste pomoć zanijetili poslati. Stoga, preporučujemo svim muslimanima da novčana sredstva za pomoć gladnima u Somaliji uplate upravo preko ove organizacije.

  Web sajt UWT-a je http://www.uwt.org/site/default.asp a vašu pomoć možete uplatiti koristeći Online formu za uplate (modul za uplate „Donate now“ nalazi se desno na stranici).

  Uplate se vrše u britanskim funtama (100 funti je približno jednako 115 eura).

  Također, uplatu možete vršiti i putem bankovnog transfera sa sljedećim podacima:

  Account name: Ummah Welfare Trust

  IBAN: GB52MIDL40208000014192

  Swift Code: MIDLGB22

  Branch name and address: HSBC Bank, 4 Hardman Square, Spinningfields, Manchester, M3 3EB

  Za svrhu uplate (Purpose of Payment) naznačite: For Poor and Needy in Somalia

  Nakon uplate pošaljite email na info@uwt.org

  Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli kako biste provjerili da li je sve u redu sa uplatom, ili to uradite telefonom na

  0800 4 0800 11 ili + 44 (0) 1274 390 396.

  Poželjno je da u mailu naznačite tip donacije (sadaka, zekat…).

  Prije nego izvršite uplate, znajte da:

  sa jednim eurom ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za jedan dan

  sa 10 eura ćete nahraniti i napojiti jednu porodicu za 10 dana

  sa 30 eura ćete nahraiti i napojiti jednu porodicu za mjesec dana

  sa 10 000 eura ćete nahraniti i napojiti 10 000 porodica za 10 dana.

  Foto reportažu o radu organizacije Ummah Welfare Trust i podjeli pomoći Somalijcima možete pogledati ovdje.

  Svemogući Allah kaže:

  مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

  “Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.” (El Bekare, 261)

  Poslanik, sallallahu alejhi we selem, koji je uvijek bio darežljiv, a najdarežljivije je bio u mjesecu ramazanu, rekao je: „Ljudi će biti u hladu svoje milostinje sve dok se ne razdvoje – Nije rekao – sve dok im se ne presudi.“

  Također, Poslanik, sallAllahu aljhi we sellem je rekao: „Nema ni jednog dana u kojem osvanu robovi, a da ne siđu dva meleka pa jedan govori: Allahu moj, nadoknadi onome koji daje, a drugi govori: Allahu moj, daj propast onome koji ne daje.“ (hadis bilježe Buharija i Muslim)

  O muslimani, o vi koji vjerujete u Allaha i Sudnji dan, odazovite se na vapaj gladne muslimanske djece u Somaliji, udijelite u ime Allaha na dunjaluku, pa će se vama Allah smilovati na ahiretu!

  NAPOMENA 1: Dragi brate i cijenjena sestro, budi sebeb (uzrok) da se spasi život bar jednog somalijskod djeteta, proslijedi ovaj poziv onima koje voliš i koje znaš, jer ćeš za svakog onog koji preko tebe sazna i izvrši uplatu, i ti imati istu nagradu kao i svaki pojedinačni uplatioc.

  NAPOMENA 2: Dodatna pitanja o slanju pomoći gladnima u Somaliji možete postaviti u temi na našem forumu: Kako poslati pomoć gladnima u Somaliji.

  NAPOMENA 3: Ako niste u mogućnosti izvršiti uplatu putem kreditne kartice i odlučili ste da novac pošaljete bankovnim transferom trebate znati da banke za ovu uslugu naplaćuju i po nekoliko desetina KM (ili eura) tako da se, stoga, preporučuje da prikupite što više donacija od džemata, rodbine, prijatelja, pa ih onda pošaljete jednim bankovnim transferom, što bi drastično umanjilo troškove slanja nego da se svaka uplata vrši pojedinačno.

  Obrada: „EsSUNNE“

  #6536
  AdminAdmin
  Keymaster

  Obrada: „EsSUNNE“

  Nije mi jasno brate, šta je tu Essunne obradio. Tekst je doslovno kopiran sa našeg sajta, pa se onda vraća na naš sajt, ali sada sa drugim potpisom.
  Ja wallahi ne mogu razumijeti braću koja kopiraju naš sadržaj ali ne navode izvor, a s druge strane navode izvor i kada uzimaju od kafirskih izvora i novotarskih. Ako braća nemaju povjerenja u nas, onda neka ne prenose stvari za koje misle da nisu povjerljive, jer je to haram (prenositi ono što misliš da nije povjerljivo). Ako postoji neki specijalni razlog, onda je od edeba da se to naznači vlasniku teksta. S druge strane nije nikako od edeba kopirati tuđi tekst i potpisati sebe (direktnoili indirektno).

  Evo linka do istog teksta na PV-u: http://www.putvjernika.com/U-zizi/djeca-somalije-umiru-od-gladi-urgentni-poziv-svim-muslimanima-svijeta-kako-poslati-pomoc.html

  Također, mi nismo protiv da se na našem forumu postavljaju linkovi od drugih sajtova i foruma koji nisu novotarski, ali je od edeba da se za tekstove koji su od Puta vjernika postavi link do našeg sajta.

  Allah vas nagradio na razumijevanju.

  #6540
  AvatarAnonimno
  Neaktivan

  bismillahi al r-rahmani al r-rahim

  SubhanAllah dovoljno je jasno da neko ovdje pokusava da unese smutnju, medzu bracom. Allah vam se smilovao ,, pa kad procitate i tekst na http://www.essunne.com/OBAVIJEST/djeca-somalije-umiru-od-gladi-video.html /, Allah vam se smilovao vidjecete da stranica Essunne , nije promenila text, i jos dalje stoji: Put vjerika je zadnjih sedmica tražio pouzdanu humanitarnu organizaciju koja će ispuniti emanet koji je preuzela i pomoć isporučiti onima kojima je namijenjena. Konsultujući se sa upućenima, učenim ljudima i mnogim članovima islamskih forumova i stranica, pokazalo se da humanitarna organizacija Ummah Welfare Trust (UWT) stoji na samom vrhu pouzdanih organizacija koje vjerno i savjesno vrše distribuciju vaše pomoći tamo gdje ste pomoć zanijetili poslati. Stoga, preporučujemo svim muslimanima da novčana sredstva za pomoć gladnima u Somaliji uplate upravo preko ove organizacije.
  I nevidim nista sporno sa ovim , jeste da je trebalo navesti orginalni izvor texta,, zato cijenjeni Allahovi robovi, nemojte zuriti sa osudzivanjem drugih, dovoljno je jasno da nevjernici unose smutnju medzu vjernicima.. :barek:

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Epizoda 5: Pornografija suprugama | Izgubljen u svijetu pornografije

0
Animirani video serijal ‘Znanost iza ovisnosti i kako ih prevazići, posebno pornografiju‘ pomaže ljudima da shvate opasnost pornografije te kako se oduprijeti ovom zlu u koje je nažalost upao veliki broj ljudi.

Pratite nas na Facebooku

5,603LikesLikes