Dova koju Uzviseni Allah nikada ne odbija!

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 2 months by Anonimno. This post has been viewed 14688 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #10308
  Anonimno
  Neaktivan

  Junus alejhi Selam kada se obreo u unutrašnjosti kita, pomislio da je već umro. Pokušao je mrdnuti rukama i nogama pa je, kad je uspio, shvatio da je živ. Tada je pao Allahu na sedždu i rekao: ”Gospodaru moj, činim Ti sedždu, na mjestu na kakvom je nikada niko nije učinio.” Kada je kit sa njim počeo ploviti beskrajnim morskim prostranstvima i roniti dubinama slane vode, slušajući kako ribe slave Milostivog, kako čak i pijesak slavi Onog koji daje da zrnje i košpice klijaju, Gospodara sedam nebesa i sedam zemalja i onog što je između njih i pod zemljom, tada je, na način svojstven stanju u kojem je bio, osjetio i rekao ono o čemu nam Uzvišeni i Moćni, Onaj koji zna tajne i došaptavanja, koji otklanja nesreću i nevolje, Onaj koji čuje i najtiše glasove, poznaje i najskrivenije tajne i uslišava dove ma kolike bile, koji je sve objasnio u Svojoj jasnoj knjizi, objavljenoj Svom vjernom poslaniku, koji od svih najistinitije govori. On je, Allah, Gospodar svjetova i Bog poslanika koji je rekao:

  ”I Zunnunu kad ode, tj. svojoj porodici ljutit i pomisli da ga nećemo stići, pa poslije u tminama zovnu: ”Nema boga osim Tebe, hvaljen neka si!, a ja sam se doista prema sebi ogriješio!” ”Mi mu se odazvasmo i iz nevolje ga izbavismo. Tako Mi spašavamo vjernike.

  Muhammed salAllahu alejhi we selem je rekao: Obracanje Zunnuna (Junusa alejhi Selam) kada je u utrobi ribe bio : ” Nema Boga osim Tebe, hvaljen neka si, a ja sam se, zaista, ogrijesio prema sebi.” ( La ilahe ila ente, subhaneke inni kuntu mine-z-zalimin.)
  Ovom dovom nikad se musliman neće svome Gospodaru obratiti za nešto a da mu dova neće biti uslišena.” Hadis prenosi Tirmizi i Nesai.

  #10311
  Anonimno
  Neaktivan

  :barek:

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.