Dova koju Uzviseni Allah nikada ne odbija!

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 9 years, 11 months by Anonimno. This post has been viewed 12361 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #10308
  Anonimno
  Neaktivan

  Junus alejhi Selam kada se obreo u unutrašnjosti kita, pomislio da je već umro. Pokušao je mrdnuti rukama i nogama pa je, kad je uspio, shvatio da je živ. Tada je pao Allahu na sedždu i rekao: ”Gospodaru moj, činim Ti sedždu, na mjestu na kakvom je nikada niko nije učinio.” Kada je kit sa njim počeo ploviti beskrajnim morskim prostranstvima i roniti dubinama slane vode, slušajući kako ribe slave Milostivog, kako čak i pijesak slavi Onog koji daje da zrnje i košpice klijaju, Gospodara sedam nebesa i sedam zemalja i onog što je između njih i pod zemljom, tada je, na način svojstven stanju u kojem je bio, osjetio i rekao ono o čemu nam Uzvišeni i Moćni, Onaj koji zna tajne i došaptavanja, koji otklanja nesreću i nevolje, Onaj koji čuje i najtiše glasove, poznaje i najskrivenije tajne i uslišava dove ma kolike bile, koji je sve objasnio u Svojoj jasnoj knjizi, objavljenoj Svom vjernom poslaniku, koji od svih najistinitije govori. On je, Allah, Gospodar svjetova i Bog poslanika koji je rekao:

  ”I Zunnunu kad ode, tj. svojoj porodici ljutit i pomisli da ga nećemo stići, pa poslije u tminama zovnu: ”Nema boga osim Tebe, hvaljen neka si!, a ja sam se doista prema sebi ogriješio!” ”Mi mu se odazvasmo i iz nevolje ga izbavismo. Tako Mi spašavamo vjernike.

  Muhammed salAllahu alejhi we selem je rekao: Obracanje Zunnuna (Junusa alejhi Selam) kada je u utrobi ribe bio : ” Nema Boga osim Tebe, hvaljen neka si, a ja sam se, zaista, ogrijesio prema sebi.” ( La ilahe ila ente, subhaneke inni kuntu mine-z-zalimin.)
  Ovom dovom nikad se musliman neće svome Gospodaru obratiti za nešto a da mu dova neće biti uslišena.” Hadis prenosi Tirmizi i Nesai.

  #10311
  Anonimno
  Neaktivan

  :barek:

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Post na dan Arafata (uoči Kurban-bajrama)

0
Post dana Arefata (dan prije Kurban bajrama), za one koji nisu na hadžu, je jedno od najvrjednijih dijela koje čovjek može uraditi.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes