Hajdemo se nadati na današnji dan…

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Hajdemo se nadati na današnji dan…

Ova tema sadrži 2 odgovora, ima 2 glasa, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine, 3 mjeseci. This post has been viewed 175 times

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #13093

  Anonimno

  Hajdemo se nadati na današnji dan da će neko od “ehli sunnetskih” časopisa ili web stranica, ili daija koji veličaju bošnjaštvo, IVZ, a zabranjuju gradnju “novih” mesdžida napisati nešto o ovome.

  http://www.avaz.ba/vijesti/teme/promjene-dolaze-iznutra

  #13097

  Anonimno

  pupavac2011 post=7960 wrote: Hajdemo se nadati na današnji dan da će neko od “ehli sunnetskih” časopisa ili web stranica, ili daija koji veličaju bošnjaštvo, IVZ, a zabranjuju gradnju “novih” mesdžida napisati nešto o ovome.

  http://www.avaz.ba/vijesti/teme/promjene-dolaze-iznutra

  Napisace vjerovatno oni nesto uopsteno o rafidijskoj zabludjeloj akidi brate pupavac, ali nece pomenuti niti pak apelovati na “iz” koja odobrava i otvara njihove mesdzide i sitske dawetske organizacije u BiH, tako da ce biti uzalud na njihovo pojasnjenje o sitskoj nevjeri (kao da muslimani neznaju ko su sije-rafidije). Osim toga ove zabludjele bosnjacke rafidije se deklarisu kao bosnje a saffovci su zastitnici bosnji, saffovcima je najvaznije “bitno je biti bosnjo” a za ispravnu akidu, ehli sunnet, tewhid nemare oni toliko.

  Pocece kao i tzv “iz” da trpaju sve u isti kos jer su svi oni bosnjaci a po vecini njih je “bosnjak isto sto i musliman” (koja zabluda da Allah sacuva kao da im je izvor islama “bogumilsko bosnjastvo a ne Kuran i sunnet”).
  Kao sto akademik Fatmir Alispahic rece jednom u jedan intervju: “bosnjaci su najveci islamofobi, a centar islamofobije je Sarajevo i bosnjaci najvise vrijedzaju Islam vise i od hrvata i srba”.

  P.S zamisli brate pupavac, vise puta sam prije ucestvovao na prosufijskom forumu islambosna, ja i jos nekoliko brace smo se trudili da pojasnimo nekim forumasima da je glavni izvor Islama Kuran i sunnet i pojasnjavali smo sa dokazima i navodili dokaze o novotarijama koje cine i opasnosti od kufra i o tome da mnogi koji se tu pripisuju hanefijskom meshebu ne slijede cak ni hanefijski fikh, i kad sam zadnji put napisao tekst o tekijama i turbetima i kufrovima koje mnogi svijesno ili nesvijesno cine u njima i da treba tzv “iz” ako nista drugo makar zabraniti aktivnosti u tim mjestima kufra i sirka, ja dobih ban bez ikakvog pojasnjenja zasto sam dobio ban, posle mi jedan brat koji je isto tako dobio ban rekao da su u administraciji tog bosnjacko sufijskog foruma vecina estremne sufije (naksibandije, dervisi, ahmedije….) da Allah sacuva.
  Njima je bitno da budu bosnje nacionalisti a sto u redovima bosnji ima islamofoba, ateista, raznih sufijskih sekti, komunjara, agnostika, krscana… to njih ne interesuje niti ce ikad pisati o tome, postavljaju neonacionalizam kao prioritet a izvorni Islam odbacuju Neuzubillah.
  Molim Uzvisenog Allaha da sacuva muslimane u nasim krajevima od sejtanske nacionalisticke ideologije.

  #13099

  Anonimno

  Amin!

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj