Ihvanije, Al-Džezira i borba protiv mudžahida

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 1 month by Anonimno. This post has been viewed 2313 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #8266
  Anonimno
  Neaktivan

  Ko god je pažljivije pratio izvještaje Al-Džezire, pogotovo one sa žarišta džihada primjetio je jednu pojavu koja neće iznenaditi dobre poznavaoce prilika u islamskom svijetu: Al-Džezira je tajno i javno glasilo moćne sekte koja posljednjih decenija razara ummet – sekte IHVANIJA!

  Čudite se ovoj konstataciji? Ako želite dokaz ovome najbolje vam je da pažljivije pratite izvještaje Al-Džezire o događajima koji su vezani sa ihvajama.
  Tako, Al-Džezira vrlo šturi ili skoro nikako ne izvještava o Novoj egipatskoj revoluciji, u kojoj ljudi ginu, ali ovog puta ne pod sloganima ihvanija, već ehli sunneta. Narod koji je zadnjih sedmica izašao na Tahriru i demonstrirao protiv ihvanijsko-mubarakovske zavjere, kada su ihvanije u saradnji sa vojnim vlastima izbacile iz predsjedničke kandidature selefije Hazima ebu Ismaila, čovjeka koji je javno govorio da će uspostaviti šerijat u zemlji i koji je stekao takvu popularnost među narodom da praktično nije imao protivkandidata na budućim izborima u Egiptu.

  Ihvanije, koje su još tokom revolucije javno izjavljivale da su protiv Šerijata, nisu mogle podnijeti Hazimovu kandidaturu, pa su zajdno sa Mubarakovom vojskom sa kojom šuruju, diskvalifikovali Hazima namjestivši mu “dokaze” da njegova majka nema egipatsko državljanstvo.

  Al-Džezira o ovome skoro da uopšte ne izvještava. Ko ne vjeruje neka provjeri. U Drugoj egipatskoj revoluciji također ginu ljudi, a vojska na demonstrante primjenjuje iste one taktike koje je primjenjivao Mubarak.

  Još dokaza?

  Pogledajte samo kako Al-Džezira izvještava o sukobu u Somaliji, gdje mudžahide naziva ekstremistima i teroristima, a murtede, koji su ustvari poslušnici proihvanijskog vođe i murteda Ahmeda Šerifa, ti murtedi su borci za slobodu zemlje. Čak se Al-Džezira usuđuje da i okupatorske etipske i kenijske krstaše nazove snagama za stabilizaciju zemlje. Zašto? Zato što krstaši pomažu ihvanijama i murtedima u Somaliji! Ne vjerujete, evo samo jedan od dokaza:

  Pogledajte kako ihvanijska Al-Džezira likuje nad smrću mudžahida i hvali krstaše!

  http://balkans.aljazeera.com/makale/etiopske-trupe-usmrtile-17-pobunjenika

  #8269
  Anonimno
  Neaktivan

  Al-Jazeera Balkan = Prijeratni Yutel.
  Samo sto je sad jos odvratnije. Koga u BiH zanimaju desavanja iz nekakvih cetnickih seoceta istocne srbije?
  I svi su krivi i niko nije kriv za rat u Bosni. Hajmo bratstvo i jedinstvo. To je Al-Jazeera Balkan.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes