ISLAMSKI EMIRAT AFGANISTANA

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 2 months by Anonimno. This post has been viewed 460 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #10321
  Anonimno
  Gost

  Afganistanci nece nikada prihvatati ropstvo bez obzira kakvim ih lijepim imenima okupator nazivao

  U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

  7. jula 2012. stigla je u Kabul hitna Obamina poruka u kojoj je nazvao Afganistan saveznickom zemljom, iako Afganistan nije clanica NATO-a. Gospodjica Klinton je imala zadatak da posjeti Kabul uoci pocetka konferencije u Tokiju, koja se odrzavala u vezi Afganistana, kako bi uvjerila marionetsku vladu u Kabulu da ce je Amerika i dalje pomagati i stititi (iako je ista vlada osramocena u operaciji El-Faruk), i kako bi inspirisala svoje partnere u Tokiju da doniraju jos vise novcanih sredstava za vojne troskove, kako bi Amerikanci mogli napustiti Afganistan ne zalazeci u dublju ekonomsku krizu (bankrot). Pored toga, Obamina je zelja da uvjeri americki narod da je afganistanski problem u zavrsnoj fazi rjesenja.

  Za Obamu je najvaznije da u sadasnjem stanju stvori mirnu atmosferu za evakuaciju svojih trupa i vojne opreme. Obaminoj administraciji je potrebno vise novca jer je u velikoj oskudici. Islamski Emirat Afganistana smatra da afganistanski narod nece dobiti ni jedan jedini penny od milijardi dolara koje su im obecane na konferenciji u Tokiju. U stvari, samo je jedan mali broj zemalja uslovno obecao svoju pomoc. Amerikanci ne mogu nista da ponude bez odluke svog Kongresa, a Britanci zele o tome da jos vise razmisle. Prethodna iskustva su pokazala da su novcana sredstva prikupljena u ime Afganistana i unutrasnji budzet Afganistana koristeni samo za americke interese.

  Nesumnjivo je da je Afganistan okupiran od strane Amerikanaca. Stotine hiljada stranih barbarskih vojnika se nalaze u Afganistanu. Strani vojni avioni lete kroz nas vazdusni prostor. U nasoj predsjednickoj palati, Afganistance provjeravaju upotrebom americkih pasa. Stranci su na vlasti u nasim ministarstvima i vojnim kasarnama. Na nasim putevima i autoputevima, stranci imaju prednost. Imajuci ove cinjenice u vidu, zdrav razum ne moze prihvatiti da se neko naziva predsjednikom ili da taj isti predsjednik potpisuje strateske sporazume i da formira neke saveze!!!

  Amerikanci i njihovi kriminalni saveznici svakodnevno ubijaju na desetine Afganistanaca sto povecava broj sirocadi, neselektivno bombarduju sela i stanovnistvo u njima, upadaju u kuce miroljubivih Afganistanaca izvrsavajuci razne zlocine, zavadjuju i huskaju Afganistance kako bi se okrenuli jedni protiv drugih… Pa kako onda ova vrsta kriminalaca moze biti saveznik Afganistanaca? Da li je normalno da se i jedna saveznicka zemlja tako odnosi prema svom savezniku?

  Okupacija je okupacija bez obzira da li je u ime prijateljstva ili strateskog ugovora. Okupatori su okupatori bez obzira da li se zovu saveznici ili partneri. Rob je rob bez obzira da li ima titulu predsjednika, ministra ili generala. Vino je vino bez obzira da li je napravljeno od lubenice.

  Sta bi Obama rekao kad bi ga upitali: “Kako bi nazvali ovu vrstu lupeza koji su dosli i opljackali i opustosili vasu zemlju?” “Da li bi nazivali predsjednikom onoga ko je izabran i postavljen od strane okupatora?” “Da li bi nazivali neki sporazum strateskim sporazumom ako je potpisan od strane marionetskog predsjednika?”

  Obama i njegovi prijatelji zele da nas zrtvuju za svoje licne interese. Oni su u potpunosti svjesni osjetljivosti ovog dijela svijeta, pa zele da nas dovedu u neprijateljstvo i sukob sa zemljama u regionu zbog svojih stecenih interesa koje su im omogucile njihove marionete. U stvari, oni polahko bjeze, tj. napustaju Afganistan, a to se vidi iz cinjenice da cesto mijenjaju temu svog razgovora – ponekad govore o svom uticaju na Indiju i Pakistan, a ponekad o stalnim bazama i strateskim sporazumima.

  Islamski Emirat Afganistana se u potpunosti protivi ovoj najnovijoj americkoj izjavi, smatra je agresijom na islamski i nacionalni identitet Afganistana, te najostrije osudjuje i odbacuje ove crne sporazume sa nelegalnim marionetskim rezimom Karzaija, koji nema ni pravnu ni moralnu utemeljenost.

  Islamski Emirat Afganistana

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.