IZBORI – NE HVALA!

 • This topic has 5 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 9 years, 9 months by Anonimno. This post has been viewed 585 times
Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Autor
  Postovi
 • #11660
  Anonimno
  Neaktivan

  Sura Kehf: ( 28 ) Budi čvrsto uz one koji se Gospodaru svome mole ujutro i navečer u želji da naklonost Njegovu zasluže, i ne skidaj očiju svojih s njih iz želje za sjajem u životu na ovome svijetu, i ne slušaj onoga čije smo srce nehajnim prema Nama ostavili, koji strast svoju slijedi i čiji su postupci daleko od razboritosti

  Sura Ahkaf: ( 22 ) Zar i vi ne biste, kada biste se vlasti dočepali, nered na Zemlji činili i rodbinske veze kidali! ( 25 ) One koji su od vjere svoje otpali, pošto im je bio jasan Pravi put, šejtan je na grijeh navodio i lažnu im nadu ulivao.
  ( 26 ) To zato što su govorili onima koji ne vole ono što Allah objavljuje: “Mi ćemo vam se u nekim stvarima pokoravati” – a Allah dobro zna njihove tajne.

  Jednom uđoše dva momka u jedan mesdžid i iz sveg glasa jedan od njih viknu: “Hajde da obožavamo Allaha Jedinog -da mu širka ne činimo.

  Braćo (i sestre naravno-nekad je bolje sestrama se obraćati jer su one odlučnije od nas) ja sam odlučio da ne nasjednem ljudima koji me pozivaju pod krinkom bratstva, a ležeći na starim lovorikama, u svoje partije, da glasam za njih! Zašto?

  Demokratija je sistem suprotan Šerijatu.
  Demokratija je suprotna socijalizmu Jugoslavije.
  Socijalizam je suprotan feudalizmu i buržoaskom uređenju.
  NIJEDAN NOVI SISTEM NIJE UVEDEN TAKO DA SE POZIVALO U POSTOJEĆI SA NADOM DA ĆE SE POMALO DOĆI DO NOVOG SISTEMA. OBMANJUJU VAS.
  Pa nije Tito došao do SFRJ kroz Narodnu skupštinu Kraljevine Jugoslavije.
  NE MOŽE SE DEMOKRATIJOM DOĆI DO ISLAMA.

  Ponovo pročitajte ajet 26: …. “Mi ćemo vam se u nekim stvarima pokoravati”. To će oni iz ajeta 25 govoriti onima sa početka ajeta 26 da bi dobili ono iz ajeta 22. A zbog toga moraju zaboraviti na ajet 28 sure Kehf. Jer, nemaju kad biti sa onim iz sure Kehf kad moraju biti zauzeti pokoravanjem u nekim stvarima onima iz sure Ahkaf.

  Pa me ovi ajeti podsjetiše na priče o pokušajima usaglašavanja stavova naših učenih ljudi i momaka. Pa su se neke institucije obratile svima njima. Pa ne bi ništa od usaglašavanja. Jedni se odlučiše za suru Kehf, a mnogi za suru Ahkaf.

  Svi koji su negdje radili, ili rade ovu situaciju dobro vide u maloj porciji, jer kada se pojavi čovjek koji gromoglasno viče protiv Uprave i traži prava radnika, Uprava ga-ako uvidi da je dovoljno opasan i uticajan-pozove na dogovor…i dogovore se. On više ne radi svoj posao-sad radi bolji. Jedno ili više njegove djece se naglo zaposli, a on dobije mjesto u Upravi kao predstavnik radnika. A onda ih se više ne sjeća, radeći isto što i oni koje je htjeo svrgnuti radi toga što su nered činili. Možda je u startu i imao dobar nijet, ali šejtan je opasan i njegove spletke su često nevidljive.

  Stoga odlučih da ne pomažem one iz 22 ajeta sure Ahkaf, a preko onih iz 26 ajeta.
  Odlučih se za ajet 28 iz sure Kehf, pa ako ne mogu, ne znam, ne smijem javno da ih podržavam, barem neću kao lovački pas lajati u njihovom pravcu.
  Zato!

  #11661
  Anonimno
  Neaktivan

  Halalite, radi se o suri Muhammed, ajeti 22, 25 i 26 a ne Ahkaf. Žurba je zaista od šejtana. Halalite.

  #11669
  Anonimno
  Neaktivan

  daija koji odbaci islam zbog dunjaluka, Allah ga poredi sa primjerom psa, ako ga tjeraš on ispružena jezika dahće, ako ga pustiš, on opet dahće….

  #11678
  Anonimno
  Neaktivan

  Upravo tako. Valjda i što sam razmišljao o hutbi, Allah dade da naiđem na ove ajete i povežem sa situacijom.
  Mada često ne mogu da shvatim da ja vidim, a oni ne vide… ili možda neće da vide.

  #12113
  Anonimno
  Neaktivan

  I onda nas na kraju dovede dovde. 🙂

  http://www.avaz.ba/showbiz/kiosk/macak-kandidat-na-izborima

  #12148
  Anonimno
  Neaktivan

  Ako je demokratija,pa neka nadju i petog kandidata,predlazem im da kandidiraju nekog od lutalackih pasa,svakako su njima dali vece pravo nego li jednom vjerniku…

Pregledavate 6 postova - 1 do 6 (od ukupno 6)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

Allah će pomoći ovu vjeru sa čovjekom grešnikom

0
Rijetka je mogućnost da se u jednom čovjeku nađu i snaga i pouzdanost. Zato je Omer b. el-Hattab r.a. govorio: „Allahu moj, ja ti...

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes