Izgradimo dom za brata Senada

 • This topic has 1 odgovor, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 6 months by Anonimno. This post has been viewed 1160 times
Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Autor
  Postovi
 • #11791
  Anonimno
  Neaktivan

  Srijeda, 05 Septembar 2012 19:47

  H.A. >>IZGRADIMO DOM ZA BRATA SENADA<< بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ ESSELAMU ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATUHU cijenjena braćo i sestre! “U ime Allaha,subhanehu we te’ala! Molim Allaha,El-Mudžib (Allahovo ime, Koji molbe prima) da vas pozovem, da nas podržite, u ovoj humanitarnoj akciji za brata Senada Idića (30) iz Beograda, iskrenog Allahovog roba i njegovu porodicu koji dane i noći provode u izuzetno teškim stanbenim ali i finansijskim uslovima već duži vremenski period a da nismo ni znali u kakvom stanju živi naš brat u vjeri islamu. Naš brat Senad, inače zdravstveno obolio od kičme, saznajemo da kuća u kojoj živi je u jako lošem stanju. Živi sa svojom suprugom i sinom (5). O datumu izgradnje ove kućice nezna ni njegov otac. Živjeti u kući gdje usljed jakih vjetrova prijeti velika opasnost da se sve obruši na jednu kamaru a kad Allah dadne kišu teško je naći koji kvadrat a da neprokišnjava i da nema po kući postavljenih lavora, suđa, i sl. je pravi izazov. Ova kućica trenutno ima dvije prostorije: dnevni boravak 6×3,5m i sobica 3.5x3m. Shodno odazivu ovoj našoj akciji koja će inšallah trajati narednih 30 dana ovist će hoćemo li ovu kućicu srušiti i napraviti na istim temeljima novu ili ćemo raditi samo koje kakva saniranja. Potrebni iznos koji bi nam trebao, inšallah, za ovaj poduhvat i da ova porodica uz Allahovu pomoć dočeka toplije zimske dane je 10.000 KM. Pomozite nas kako bi smo svi zajedno (džema’atski) pomogli ovog iskrenog Allahovog roba i njegovu porodicu kako bi poboljšao svoje stambeno ali i finansijsko stanje. Braćo i sestre, cijenjeni posjetioci sajta (www.essunne.com) pokažimo djelom koliko u našim srcima ima darežljivosti i humanosti. Braćo i sestre u islamu nedao nam Allah iskušenje koje nemožemo podnijeti. Amin! Molim Allah, Er-Rahim (Milostivog), da nam poveća iman, otvori srca i pokažemo da znamo biti milostivi i darežljivi, pogotovo kad je u pitanju naš brat musliman jer kaže Allah u Kur'ani Kerimu:

  إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ

  „Vjernici su samo braća,…“ (El-Hudžurat,10)

  A Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Primjer vjernika u međusobnoj pažnji, milosrđu i saosjećanju je kao primjer jednog tijela. Kada oboli jedan njegov organ, svi ostali organi odazovu se i pridruže u bolu sa nesanicom i temperaturom.” (Prenosi Buharija)

  Također, braćo kad govorimo o jedinstvu među nama muslimanima moramo imati kao inperativ u našim moždanim čelijama i da to praktično pokažemo (evo nam prilike) jer Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, govoreći o jedinstvu, kaže: “Musliman je brat muslimanu. On ga ne ugnjetava i ne ostavlja na cjedilu. Ko pomogne svome bratu u nevolji, Allah će njemu u nevolji pomoći. Ko otkloni nedaću jednom muslimanu, Allah će njemu otkloniti jednu od njegovih nedaća na Sudnjem danu. A ko prikrije sramote jednog muslimana, Allah će prikriti njegove na Sudnjem danu.” (Prenose Buharija i Muslim)

  Na kraju molim Allaha, dželle šanuhu, da podari sabr bratu i njegovoj porodici, da dove Allahu da popravi njihovo stanje kao i naše, a sjetimo se i mi u našim dovama našeg brata Senada, zatim molim Allaha da nas pomogne (da bude od bereketa) u ovom humanom projektu, prema našem bratu muslimanu i da imamo razumevanja da brat živi u gradu kufra i nevjerstva i da kao sljedbenik sunneta Allahovog Miljenika, sallallahu alejhi ve sellem, da mu je teško naći neki posao ili pomoć. AMIN!

  Sve svoje uplate kako iz BiH i inostranstva možete uplatiti na dolje navedene račune.

  Džezakumullahu hajren!!!

  UPLATE MOŽETE IZVRŠITI NA RAČUNE

  UPLATE IZ BOSNE I HERCEGOVINE

  Džema’at TEKBIR

  73000 Goražde

  Broj računa: 1610300005250024

  Džema’at TEKBIR-Goražde

  UPLATE IZ INOSTRANSTVA

  Džema’at TEKBIR

  73000 Goražde

  BENEFICIARY BANK: Raiffeisen Bank dd. BiH

  SWIFT CODE: RZBABA2S

  IBAN CODE: BA391611000001590082

  N A P O M E N A: kod uplata na računima “obavezno” naznačite “ZA BRATA SENADA”

  KUR’ANI KERIM

  إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ

  “ Allah, zaista, voli one koji dobra djela čine.” (El-Bekare: 195)

  مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

  “Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.” (El-Bekare: 261)

  وَمَا تُنفِقُوا مِن شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لَا تُظْلَمُونَ

  “Sve što na Allahovom putu potrošite nadoknađeno će vam biti, neće vam se nepravda učiniti.” (El-Enfāl: 60)

  POGLEDAJTE NEKOLIKO FOTOGRAFIJA KOJE SU USLIKANE KOD BRATA SENADA IDIĆA.

  #11802
  Anonimno
  Neaktivan

  We alejkumu selam we rahmetullahi we berekatuh. Allah te nagradio ahi. Danas ce inša Allah biti uplaćeno nešto bratu Senadu, a račun ću takođe ako Allah dadne podijeliti braći iz Sarajeva koji su se često (skoro uvijek) odazivali ovakvim ili sličnim pozivima. Molite Allaha da primi naša djela i da ih učini iskrenim kao ibadet samo Njemu, Allahu Uzvišenom i da ubrza proces pomoći našem bratu.

Pregledavate 2 posta - 1 do 2 (od ukupno 2)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.