Jeste li zauzeti???

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 11 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 526 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #9056
  Anonimno
  Neaktivan

  Jeste li zauzeti???

  ……………………………………………………………………………………………………………….

  Šejtan je organizovao svjetsku konferenciju u svom uvodnom govoru, obracajuci se svojim zlim slugama, šejtan je rekao: “Ne možemo spriječiti muslimane da idu u mesdžide. Ne mozemo ih spriječiti da čitaju Kur’an i da znaju istinu. Ne možemo ih čak spriječiti da formiraju intimnu, postojanu vezu sa Allahom.
  Kada uspostave tu vezu sa Allahom, vise nemamo moći nad njima. Pa ih pustite da idu u mesdžide. Pustite ih da vode svoje konzervativne zivote, ali ukradite im vrijeme, tako da ne mogu uspostaviti vezu sa Allahom. To je ono sto želim da postignete, sluge moje.

  Odvucite im pažnju od toga da se drže svog Stvoritelja i da održavaju ovu bitnu vezu sa Njim tokom cijelog dana!” “Kako cemo ostvariti to?” viknule su sluge. “Učinite ih zauzetim sa nebitnim stvarima u životu i izumite bezbrojne spletke da njihovi umovi budu zauzeti”, odgovorio je. “Pozovite ih da troše, troše, troše i posuđuju, posuđuju, posuđuju. Uvjerite zene da idu satima i satima raditi, a muzeve da rade 6-7 dana u sedmici, 10-12 sati dnevno, da bi mogli sebi priuštiti svoje prazne živote. Spriječite ih da provode vrijeme sa svojom djecom. Kada se njihove porodice rascijepe, uskoro ce njihov dom biti nedovoljan da pruzi utociste od pritiska posla!” “Preforsirajte njihove umove tako da ne mogu čuti taj mirni, mali glas u sebi.

  Namamite ih da upale radio ili kasetofon kada god voze, da konstantno drže upaljenim TV, video kasete i računare u svojim kućama. Pobrinite se da svaka radnja i restoran u svijetu konstantno pusta muziku. Ovo ce preopteretiti njihove umove i uništiti tu vezu sa Allahom.” “Natrpajte njihove stolove časopisima i novinama. Bombardujte njihove umove vijestima 24 sata na dan. Skrecite im pažnju na plakate pored puta dok voze.
  Preplavite njihove poštanske kutije bezvrijednom postom, promotivnim katalozima i svakom vrstom biltena i ponuda besplatnih proizvoda, usluga i lažnih nada.

  Na naslovnice časopisa stavite mršave, lijepe manekenke, tako da muževi povjeruju da je važna spoljašnja ljepota i postanu nezadovoljni svojim suprugama. Ha! To ce brzo rascijepiti njihove porodice!” “Učinite da pretjeraju čak i u momentima rekreacije. Ucinite da se sa rekreacije vraćaju umorni, nesmireni i nepripremljeni za sljedeću sedmicu. Ne dozvolite im da odlaze u prirodu da bi se divili Allahovom stvaranju.

  Šaljite ih, umjesto toga, u lunaparke, sportske utakmice, koncerte, kina. Učinite da budu zauzeti, zauzeti, zauzeti!! A kada se okupe radi vjerskih tema, duhovnog druzenja, podstaknite ih na trač i bezvrijednu priču, tako da se na kraju rastanu sa konfuzijom u svijesti i nesređenim osjećanjima.” “Nema veze, dopustite vi njima da se bave pobjedom nad svojim prohtjevima.

  Ali, natrpajte im život sa toliko mnogo stvari, tako da im ne ostane vremena da traže snagu od Allaha. Uskoro ce se početi oslanjati na vlastitu snagu, žrtvujuci svoje zdravlje i porodicu u ime tih dobrih stvari. Uspjet cemo! Uspjet cemo!” To je bila prava konvencija. Zle sluge su krenule sa entuzijazmom da obave svoje zadatke, da ućine muslimane zauzetim, zauzetim, zauzetim i da trče tamo i ovamo.

  Pretpostavljam da se sad postavlja pitanje: Da li je šejtan uspio sa svojim spletkama? Vi odlučite. Da li ste ZAUZETI?

  izvor: http://islam-haqq.blogspot.com

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.