Kako zaboraviti preporuke sejha Atiyah Tulah Al-Libya!

 • This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated prije 10 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 545 times
Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #9581
  Anonimno
  Neaktivan

  Sejh Atiyah Tulah al-Liby (Atiyah Abd al-Rahman), Allah mu se smilovao, izjavio je povodom najave povlacenja okupatorskih trupa iz Afganistana da osudjuje napade na civile i da se u ime mudzahida ogradjuje od takvih napada.

  “Pozivam bracu mudzahide, gdje god bili, da ih Allah vodi i pomogne. Pozivam ih da izdaju naredbe brigadama i cetama na bojnim poljima da ne izvode bombaske napade niti da koriste bilo sta, sto dovodi do ubijanja muslimana po njihovim dzamijama i drugim javnim mjestima kao sto su pijace, igralista i drugo, bez obzira o kakvom se cilju radilo.” (preuzeto sa http://www.muslm.net/vb/showthread.php?428048)

  Ovo nije jedina poruka koju je sejh al-Liby, rahimehullah, poslao muslimanima kako bi ih uputio i kako se muslimanska krv ne bi prolijevala bez razloga (vazna je i njegova “oporuka omladini u zemljama u kojima se vode revolucije” gdje ih sve poziva da se suzdrzavaju od sukoba sa raznim grupama, te ih poziva na dawu na fin i miroljubiv nacin i da se pridrzavaju cestitih osobina).

  #9585
  Anonimno
  Neaktivan

  Cudna stvar Ebu Faruk kako se uvijek javljas u petak i to u vrijeme kada su muslimani obicno zauzeti dzuma namazom, a sto je najcudnije uvijek sa nekim komentarom ili tekstom koji te razotkrije skroz.

  Pazi da te neki zalutali talibanski geler ne pogodi, pa da zaboravis da dises.

  #9599
  Anonimno
  Neaktivan

  🙂 Shebab se zna nasaliti he-he.

  #9637
  Anonimno
  Neaktivan

  Sala je dobra za srce, ako je iskrena. Ali meni se cini da @Sebab nije imao bas takvu namjeru.
  Ali ja njemu ne zamjerim, vec mu zelim svako dobro, da njega ne pogodi nista (a kamoli geler) i da dise uvijek punim plucima jer to je najbolji lijek svakome (ne trebaju nam hecimi :))

  Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitao je svoje drugove: “Znate li sta je ogovaranje? Oni rekose: Allah i Njegov Poslanik najbolje znaju”. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rece: “Ogovaranje je spominjanje brata muslimana po onome sto mu nebi bilo drago cuti.” Neko opet, upita: “A sta ako se radi o istini?” Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, na to odgovori: “Ako je istina, onda je to ogovaranje, a ako je neistina, onda je kleveta!” (Muslim)

  #9645
  Anonimno
  Neaktivan

  Ebu Faruk post=4205 wrote: da dise uvijek punim plucima jer to je najbolji lijek svakome (ne trebaju nam hecimi :))

  Onaj koji jedino Allaha obozava i ne cini mu shirk ni u cemu i samo Njemu Uzvisenom ibadet posvecuje, dise punim plucima.
  Allah je moj Gospodar, samo Njemu Uzvisenom robujem i zbog toga osecam prostranstvo u prsima, i hvala Allahu disem punim plucima.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.