Katarski taguti dozvolili prodaju alkohola na SP-u

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated prije 10 years, 6 months by Anonimno. This post has been viewed 437 times
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #6818
  Anonimno
  Neaktivan

  Katarski zvaničnici još ne žele objaviti da li će se prodavati alkoholna pića na stadionima tokom Svjetskog prvenstva 2022. godine u ovoj državi, dok je u srijedu istaknuto kako se ne vidi razlog njihove prodaje na samim lokacijama igranja utakmica.

  Hassan al-Thawadi, generalni sekretar Vrhovnog komiteta Katar 2022. kazao je kako će se alkohol prodavati tokom turnira, te da Katar „dogovara sa Svjetskom nogometnom asocijacijom (FIFA) o lokacijama i količinama prodaje“.

  Istakao je kako njegova država želi kreirati takmičenje tako da „se svako može dobro provesti, zabaviti se i vidjeti katarsku kulturu“.

  Trenutno se alkoholna pića ne prodaju na nogometnim utakmicama.

  „Ne vidim razlog da se alkohol prodaje na stadionima“, rekao je al-Thawadi, koji je istakao kako to ne radi ni veliki broj drugih država, uključujući i Brazil.

  „Posmatramo kako je to u Engleskoj i u nekim drugim državama. Razgovarat ćemo na ovu temu sa ljudima iz FIFA-e, a i sa drugim bitnim stranama pa ćemo napraviti plan koji će sve zadovoljiti“, završio je tagut svoj govor o zadovoljavanju kafira, Allah mu dao ono što je zaslužio, a i onima koji ovog taguta i slične njemu nazivaju muslimanima!

  (Izvor: Al-Džezira)

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.